Η εξερεύνηση και οι δυσκολίες μπορεί να είναι τα «ηδονικά μυρωδικά» των nomads στα Καβαφικά ταξίδια τους, η Ιθάκη τους όμως είναι πάντα η ίδια, οι πραγματικές αξίες που τόσο πολύτιμες είναι για όσους τις τιμούν, όσο και αδιάφορες για όσους τις έχουν ξεχάσει.

Ο άνθρωπος nomad ξέρει τη διαφορά ανάμεσα στην άμιλλα και τον ανταγωνισμό, στη σεμνότητα της γνώσης και την αδιαλλαξία της ημιμάθειας, στην ηρεμία της δύναμης και το άγχος της αυτοπροβολής. Ξέρει ότι η ατομικότητα και η διάκριση των ρόλων, όταν συνδυαστεί με την συλλογική προσπάθεια και την εκούσια πειθαρχία, παράγει ένα ασυναγώνιστο ομαδικό αποτέλεσμα.

Επιδιώκει συνεχώς την αυτοβελτίωση και θέτει τις ικανότητες του στην υπηρεσία αυτών που τις χρειάζονται, είτε μέσα στην ομάδα, είτε σε αυτούς με τους οποίους η ομάδα εργάζεται, σε ευαίσθητους οικολογικά τόπους, σε κατοίκους δυσπρόσιτων περιοχών και στους συνταξιδιώτες των nomads στις περιπέτειες τους.

Ο άνθρωπος nomad εναρμονίζει τον τρόπο ζωής του με τις αξίες που τιμά. Ζεσταίνει τους συνανθρώπους του με τη θετική ενέργεια που εκπέμπει και αποτελεί κίνητρο και παράδειγμα γι’ αυτούς, στην πορεία για την αληθινή ποιότητα ζωής.