αττικό κάλλος

Δεν είμαι φωτογράφος, οπότε δανείζομαι 3 φωτό από το in.gr

Εύχομαι κανείς σας να μη το ζήσει ποτέ αυτό. Κάποιες στιγμές, ειλικρινά ζήλεψα τους γείτονες, οι οποίοι ακούγοντας τις προτροπές των αρχών αλλά και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, έφυγαν σε ασφαλέστερο μέρος. Τελικά μας φύλαξε ο Θεός, και σήμερα η γειτονιά είναι όπως κάθε άλλη μέρα. Αν προχωρήσεις όμως ανατολικά, νότια ή δυτικά μαυρίζει η ψυχή σου. Μόνο ο Βορράς παραμένει όπως ήταν, καταπράσινος.

Το Leopard όλα τα λεφτά. Δεν πολεμούσε απέναντι στο μέτωπο, έμπαινε μέσα στο μέτωπο! Έκανε, χωρίς υπερβολή, τη μισή δουλειά μόνο του, ιδίως το βράδυ που δεν πετούσαν τα ελικόπτερα.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι σα τεράστιο ζώο από τη κόλαση. Μουγκρίζει και κάνει τη γη να τρέμει (κυριολεκτικά), σηκώνεται 40 και 50 μέτρα ψηλά, εξαφανίζει τα δέντρα σε δευτερόλεπτα. Θέλει να  φάει τα πάντα, είναι κακόβουλο και δεν έχει καμία αίσθηση του χιούμορ. Τα οχήματα είναι σα παιγνίδια μπροστά του και οι πυροσβέστες σα μυρμηγκάκια. Τους  θαύμασα και τους έχω τεράστιο σεβασμό.

Ευχαριστώ όλους σας για τα τηλεφωνήματα. Όσα δεν μπόρεσα να απαντήσω ήταν λόγω του “τεστ κοπώσεως” των τελευταίων 48 ωρών.

Δυστυχώς και αυτή τη φορά, στο να καταστρέφουμε τη φύση, σπάσαμε και πάλι τα ρεκόρ…

Mike Miskis


14 Comments to “αττικό κάλλος”:
 1. Mike Miskis says:

  That’s the Thing!! (αλλά με μαχαίρι μπροστά)

 2. stelios says:

  Είναι άξιον απορίας, εφόσον δεν ανοίγουμε πλέον αντιπυρικούς δρόμους γιατί να μην έχουμε περισσότερα σαν και αυτό το όχημα που είναι τόσο χρήσιμο… Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα ιπτάμενα μέσα, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό.

 3. Q says:

  Είναι μερικές φορές που αναρωτιέσαι πως μερικά τόσο αυτονόητα πράγματα δεν τα βλέπει κανένας….
  ΄
  …ή μήπως δεν θέλει κανένας να τα δει?????

  http://www.youtube.com/watch?v=vnL33_AyRT4&feature=related

 4. Mike Miskis says:

  Τα εναέρια μέσα έχουν απίστευτη δυνατότητα κατάσβεσης. Έχουν όμως δύο μειονεκτήματα: επιχειρούν μόνο την ημέρα και δεν μπορούν (ανάλογα με το μέγεθος τους) να ελιχθούν χαμηλά, μέσα σε χαράδρες. Στη φωτιά σε μας, ούτε τα Canadair δεν μπορούσαν να ρίξουν στις χαράδρες ή ανάμεσα στα σπίτια, μόνο τα ελικόπτερα Sky Crane.
  Πιστεύω πως χρειάζονται και τα μεγάλα αεροπλάνα, και τα Sky Crane, και τα επίγεια tank και οχήματα για τα στενά κομμάτια και κυρίως για τη νύχτα.

  Αλλά, ρε Q και Στέλιο, εμείς είμαστε μάγκες, δε τα χρειαζόμαστε. Οι Αμερικάνοι που τα έχουν είναι βλάκες, δε ξέρουν αυτοί… Το μεγάλο κρίμα είναι ότι οι Έλληνες χειριστές, πιλότοι, οδηγοί, πυροσβέστες, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι, ωστόσο η ζημιά έγινε, όπως κάθε χρόνο.

 5. Q says:

  Mike, σίγουρα χρειάζονται πολλά μέσα τόσο σε διαφορετική επιχειρησιακή ικανότητα όσο ΚΑΙ σε πόσότητα.
  Αυτό που είχα πάντα μεγάλη απορία είναι η πτήση των πυροσβεστικών κατά τη νύχτα. Από τη στιγμή που η τεχνολογία υπάρχει (τα F-16 ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους στα 30 μέτρα ύψος νομίζω) γιατί να μην μπορούν και τα πυροσβεστικά να κάνουν το ίδιο?
  Από την άλλη η ισχύς πυρός (νερού ήθελα να πω) μπορεί να αντισταθμίσει αυτό το μειονέκτημα. Για φαντάσου 100 Canadair (ή 747, ή DC10) και 100 Sky Crane να ρίχνουν επί 2 ώρες νερό……
  Μετά θα πρέπει απλά οι επίγειες δυνάμεις (μαζί με τα Leopard) να τελειώσουν τη δουλειά!!!

 6. Mike Miskis says:

  Αυτό με τη νυχτερινή πτήση κι’ εγώ το έχω απορία. Σίγουρα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δε συγκρίνονται με ένα F16 σε ευελιξία, αλλά τα ελικόπτερα γιατί να μη πετάνε? Τα ίδια μοντέλα σε εκδόσεις π.χ. resque πετάνε νύχτα-μέρα…

 7. Mike Miskis says:

  Πήγα τον Μιχάλη μια βόλτα εδώ πιο κάτω, στο καμμένο δάσος. Σου έρχεται να πάρεις ένα Μ16 και να κατεβάσεις όλα τα λαμόγια που άφησαν να γίνει τέτοιο κακό. Θα χρειαστείς όμως πολλούς γεμιστήρες για όλους.

  Καθόμαστε και συζητάμε για επίγεια και εναέρια μέσα κλπ, το κακό όμως έγινε. Οι επίσημοι, και πάλι τις ίδιες βλακώδεις δηλώσεις, με τους κατάκοπους πιλότους των Canadair για ντεκόρ στη τηλεόραση.
  Αυτό που με τρελαίνει πραγματικά είναι η χιλιοακουσμένη δήλωση “πρέπει να κάτσουμε να δούμε τι έφταιξε”. Ότι δεν υπάρχει η 17Ν να σας τινάξει τα άντερα στον αέρα έφταιξε, έτσι μου φαίνεται τελικά.

  Και μετά με ρωτάτε γιατί δε ψηφίζω..

 8. Q says:

  Mike, νομίζω ότι το Μ60 ταιριάζει καλύτερα για την περίσταση. Με την ταινία, γλυτώνεις από τον κόπο να αλλάζεις γεμιστήρες. Είναι λίγο πιο βαρύ αλλά κάνει καλύτερα τη δουλειά. Το είχα συμπαθήσει αυτό το΄’εργαλείο’ από μια ταινία που είχα δει όταν ήμουν μικρός…

  Πως την έλεγαν, πως την έλεγαν……….

  Πάντως έπαιζε ο Συλβέστερ Σταλόνε!

 9. stelios says:

  Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις φώτο και θα δείτε τι κάνουν τα πολιτισμένα κράτη ώστε να διατηρήσουν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους! Είναι μια σύγκριση του τότε και του τώρα.
  http://www.allpics4u.com/places/normandy-1944-then-and-now.html
  Εμείς θα τα είχαμε γκρεμίσει όλα και θα φτιάχναμε πολυκατοικίες…

You must be logged in to post a comment.