Β.Εύβοια

Από τη μία η ανακοίνωση του 1ου Trophy της χρονιάς στην περιοχή, από την άλλη οι περιγραφές όσων έχουν ξαναπάει για το “απόλυτο terrain”, ήρθε και η πρόταση του Ιάκωβου να μας φιλοξενήσει στην Αγ. Άννα και… καιρός να γνωρίσουμε επιτέλους αυτή την περιβόητη απροσπέλαστη λάσπη, το ερχόμενο διήμερο.
Μετάβαση από Γλύφα για τους βόρειους, από Χαλκίδα ή Αρκίτσα για τους Αθηναίους. Οποιαδήποτε πληροφορία για τηλ. πορθμείων, ωράρια κλπ, καλοδεχούμενη.
Λεπτομέρειες θα μας πει ο Ιάκωβος, γράψτε όμως αριθμό ατόμων για να ξέρει τι να ετοιμάσει.

Ιάκωβος Χ2 +
BANT X4 +
Mour X2 +
Mike X1 +
…..?


10 Comments to “Β.Εύβοια”:
 1. Mike Miskis says:

  Πορθμεία:
  Γλύφα 22380 61288
  Αρκίτσα 22330 91290

 2. Iakovos says:

  Θα είναι πραγματικά πρόκληση και για μένα να δω σημεία με απροσπέλαστη λάσπη στην ευρύτερη περιοχή της Β. Εύβοιας.

  Πριν προχωρήσουμε στις οδηγίες λάβετε υπόψιν σας ότι το σημείο συνάντησης και διανυκτερεύσης γίνεται στην Παραλία Αγ ‘Αννας η αλλιώς Αγκάλη που είναι 69χμ από την Χαλκίδα

  *************
  Προσέγγιση απο τη βόρεια μεριά του νησιού από το Νομό Φθιώτιδος – ΓΛΥΦΑ – προς τη Ν. Εύβοιας στο βόρειο άκρο της και πιο συγκεκριμένα στον ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ.
  “Από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης θα συναντήσετε τρεις εξόδους από τις οποίες μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τη Γλύφα Φθιώτιδας. Η πρώτη βρίσκεται πλησίον των διοδίων της Πελασγίας, η δεύτερη είναι η έξοδος με κατεύθυνση το χωριό Άγιοι Θεόδωροι και η τρίτη είναι στο ύψος του Αλμυρού με κατεύθυνση το χωριό Σούρπη. Ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσετε στη Γλύφα από την εθνική οδό είναι 20 λεπτά περίπου , οποιαδήποτε έξοδο και αν επιλέξετε.

  Η Πορθμειακή γραμμή εξυπηρετεί όσους με αφετηρία τη Λαμία ή Βορειότερα κατευθύνονται προς τη Κεντρική και Βόρεια Εύβοια και αντίστροφα όσους ξεκινούν από τη Κεντρική και Βόρεια Εύβοια με προορισμό τη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

  Η προμήθεια των εισιτηρίων γίνεται στα εκδοτήρια που βρίσκονται στα σημεία επιβίβασης ενώ η διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής είναι περίπου 25 λεπτά.”

  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  Πρακτορείου Γλύφας………. 22380-61255, 22380-61333
  Πρακτορείου Αγιοκάμπου…… 22260-31245, 22260-31680

  Πληροφοριακά να σας πώ ότι έχει δρομολόγια για την Παρασκευή και την Κυριακή ώς εξής:
  Γλύφα – Αγιόκαμπος 13:30, 15:30, 17:30, 19:00
  Αγιόκαμπος – Γλύφα 16:30, 18:15, 19:45
  (παρακαλώ επιβεβαιώστε πριν την άφιξη σας σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή).

  Από τη στιγμή που θα είστε στον Αγιόκαμπο ακολουθείται πορεία βάση του χάρτη όπως παρακάτω είτε από Ανατολικά είτε από Δυτικά.
  Ο χρόνος είναι περίπου ίδιος και περίπου στα 45’ – 1 ώρα.

  Ακολουθώντας τη διαδρομή από (Ανατολικά) Αιγαίο, φτάνουμε και περνάμε το χωριό Αγ Άννα και μετά από 4-5 χμ στρίβουμε αριστερά προς παραλία Αγ Αννας (Αγκάλη) όπου στο τέλος του δρόμου (στην παραλία) κάνουμε αριστερά και παρκάρουμε στα 50 μέτρα.

  Ακολουθώντας τη διαδρομή από (Δυτικά) Ευβοϊκό, μετά τη Λίμνη συναντούμε διασταύρωση – αφού μόλις έχουμε περάσει από τη πίσω μεριά του χωριού Στροφιλιά- δεξιά για Χαλκίδα, Μαντούδι, Προκόπι κλπ και αριστερά για Αγ Άννα, στρίβουμε αριστερά και στο 69κμ δεξιά προς παραλία Αγ Άννας (Αγκάλη)

  **************

  Για την προσέγγιση από νότο μετά τη Χαλκίδα ακολουθούμε ταμπέλες προς Β. Εύβοια, Μαντούδι, Αγ Ιωάννη Ρώσσο κλπ.
  Πηγαίνοντας προς Β. Εύβοια στην είσοδο του χωριού Μαντούδι, στρίβουμε αριστερά ακολουθώντας ταμπέλες προς Ιστιαία, Αγ Άννα κλπ. Αμέσως μετά συναντούμε κεντρική διασταύρωση που αριστερά φεύγει για Λίμνη/Αιδηψό και ευθεία για Αγ Άννα.

  Περνάμε το χωριό Στροφιλιά και το επόμενο χωριό είναι η Αγ Άννα. Στο 69χμ (πριν φτάσουμε στο χωριό της Αγ Άννας) στρίβουμε δεξιά προς παραλία Αγ Άννας (Αγκάλη) και αφού τερματίσουμε στο παραλιακό δρόμο κάνουμε αριστερά και στα 50 μέτρα παρκάρουμε.

  Ανυπομονώ να τα πούμε πάνω…

 3. stelios says:

  Για σας και από μένα!
  Λοιπόν βάλτε και μένα με την Όλγα πλιζ!

 4. Παναγιώτης says:

  Πάνος + Βίκυ ….

 5. Dinos says:

  ΝΤΙΝΟΣ x 1

 6. Dinos says:

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ: ΝΤΙΝΟΣ x 2

 7. Ανδρέας says:

  Εγω γιοκ Ευβοια σνιφ σνιφ

 8. Mike Miskis says:

  Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τρίγωνο ανάμεσα σε Μαντούδι – Λίμνη – Αγ.Άννα έχει καταπληκτικό terrain. Για ρίξτε καμιά ματιά στους τοπογραφικούς χάρτες για μονοπάτια…

 9. Νίκος says:

  Παιδιά, γειά σας! Αν και θα το ήθελα πάρα πολύ, δεν μπορώ να έρθω μαζί σας αυτό το ΣουΚου. Ελπίζω να περάσετε απίθανα (ρητορικό σχόλιο-δεν αμφιβάλλω ότι έτσι θα γίνει!) και να μας φέρετε όμορφες φωτογραφίες και εμπειρίες! Καλό δρόμο σε όλους.

You must be logged in to post a comment.