Ένας πιο fit δεινόσαυρος… (μέρος 2ο)

Τον θυμάστε τον Μουντζούρη?

Άκαμπτος, με τροχούς μονίμως στον αέρα, με τα 35άρια Simex να ασφυκτιούν στους θόλους του και την ανάρτηση να αδυνατεί να ακολουθήσει το έδαφος. Έδειχνε (και ήταν) τόσο δυσκίνητος, που όλοι το αποδίδαμε στο βάρος και τον όγκο του.

Ο προβληματισμός ξεκίνησε με το εύλογο ερώτημα “αφού το JK μου είναι μακρύτερο, πιο ογκώδες, βαρύ, χωρίς lockers και λάστιχα, πως είναι δυνατόν να κινείται μερικές φορές ανετότερα από τον Μουντζούρη, με 35άρια Simex και διπλά lockers?” Η απάντηση βρισκόταν κατά την άποψη μου στην ανάρτηση και στη γεωμετρία του Μουντζούρη.

Έτσι λοιπόν τα ‘φερε η μοίρα και μια μέρα ο Μουντζούρης ήρθε με την οδική βοήθεια στη Κλεισθένους. Είχε κάποιες ψιλοαβαρίες από πρόσφατη δραστηριότητα των Nomads 🙂 🙂 και μαζί με την επισκευή, ήρθε και η ώρα να αποκτήσει λίγο καλύτερο εκτός δρόμου πάτημα.

Ήταν μεγάλη μου χαρά που ασχολήθηκα μαζί του. Δοκιμή-φωτογραφίες-μέτρηση-υπολογισμοί-διορθώσεις ο Πέτρος-ξανά δοκιμή-ξανά μετρήσεις-ξανά Πέτρος κλπ. κλπ… τελικά νομίζω ότι η TUFF είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο!!

Το αποτέλεσμα είναι ένα, κατ’αρχήν, πολύ ομορφότερο Land Rover. Τόσο ο εμπρός προφυλακτήρας όσο και οι θόλοι εμπρός και πίσω είναι πλέον αρμονικοί με το σύνολο και με τα Simex.

Στην ουσία τώρα:
Χωρίς οι ιδιοκτήτες του Μουντζούρη να μπουν στο έξοδο της αλλαγής αμορτισέρ, ελατηρίων, ball joints, μπράτσων κλπ, και χωρίς να αλλάξει στο ελάχιστο η συμπεριφορά του στην άσφαλτο, εκτός δρόμου ο “συμπαθής λέβητας” έχει πλέον τη δυνατότητα να μένει κοντά στο έδαφος καθώς οι τροχοί του χωράνε μέσα στους θόλους..

..και να μη σηκώνει τόσο εύκολα τροχό στον αέρα.

Το βάρος πλέον μοιράζεται σε όλους τους τροχούς με σωστό τρόπο. Άτιμο πράγμα η γεωμετρία, μαγικό…

Όσο για την ποιότητα της εργασίας που έγινε,

..τα σχόλια ανήκουν στον Κωστή και τη Ναυσικά.

Τέλος, πριν το όχημα παραδοθεί πέρασε από ζυγολόγιο, όπως είχα υποσχεθεί. Τελικά μέσα έπεσαν ο Νίκος, ο Ανδρέας, ο Πάνος και ο Πέτρος, αφού τα 50-80 κιλά “παίζουν” από το ρεζερβουάρ που σήμερα ήταν στα 3/5 περίπου.

Είναι όντως το βαρύτερο όχημα της ομάδας, 200 κιλά πάνω από το JK, αλλά δεν φτάνει με τίποτα το βάρος που οι περισσότεροι περιμέναμε να έχει.

Έτσι ο Μουντζούρης, δεν έγινε φυσικά… γατόπαρδος (παραμένει ένα όχημα για όλες τις δουλειές, με αρκετό ύψος και συμβατική ανάρτηση) αλλά έγινε πλέον πιο ασφαλής και πιο ωραίος. Εύχομαι στα παιδιά να το χαίρονται για πολλά-πολλά χρόνια!!

Mike Miskis


8 Comments to “Ένας πιο fit δεινόσαυρος… (μέρος 2ο)”:
  1. Παναγιώτης says:

    Θαυμάσια. Βάλτε και καμιά φωτογραφία να τον δούμε ολόκληρο το κύριο μουντζούρη!

  2. Κωστής says:

    Απο εμάς ένα μεγαλο ευχαριστώ στον Πέτρο και φυσικά στο νονό…για την τεράστια φροντίδα που παρείχαν στο μουντζουράκο μας…η ποιότητα της κατασκευής αλλά και η μελέτη που έγινε είναι εκπληκτική -θα το δέιτε και μόνοι σας -κι ο Πέτρος είναι πραγματικά μεγάλο ταλέντο.
    Έκπληξη το βάρος του δεινοσαυράκου…η τελευταία μικρή δίαιτα έφερε αποτέλεσμα μάλλον.
    Άντε καλές μας διαδρομές φιλαράκια.
    Κωστής Ναυσικάκι
    Υ.Γ. Ο μουντζουρακος περιμένει με ανυπομονησία τα καλά λόγια του Πάκη μας στην επόμενη δραστηριότητα !!!

  3. Γιάννης says:

    Εγώ έχω να δηλώσω πως ο συμπαθής λέβητας μας έλειψε πολύ στην τελευταία δραστηριότητα, όπως επίσης και στην πλατφόρμα της οδικής βοήθειας.

    Τα πρώτα φωτογραφικά δείγματα είναι άκρως αισιόδοξα, αλλά ανυπομονώ να δούμε από κοντά τον ανανεωμένο δεινόσαυρο στο φυσικό του περιβάλλον.

    Πέτρο και Μιχάλη, συγχαρητήρια για την ψαγμένη δουλειά και το αποτέλεσμα!

    Κωστή μου, αν ακολουθήσεις και εσύ την τακτική του Ανδρέα, η οποία απασχολεί ήδη το τμήμα εκβιασμών της ΓΑΔΑ, θα δεις πολλά κολακευτικά λόγια για τον Μουτζούρη στην επόμενη δραστηριότητα!

  4. Χρήστος says:

    Φοβερή δουλια τόν είδα καί εγώ τόν μουτσουρη κωστή καλές βόλτες πέτρο είσαι καλύτερα
    Μιχάλη τό μαγαζί είναι τέλειο

  5. Ανδρέας says:

    Μουντζούρη καλοτάξιδος .
    Μπράβο στα παιδιά έγινε πολύ καλή δουλειά .
    Πακη τα νέα δεν είναι καλά για εσένα !!!!!
    Από την ΓΑΔΑ με ενημέρωσαν και μου είπαν μόνο μια λέξη ΦΑΤΕ ΤΟΝ !!!!!! και όταν ρώτησα γιατί μου είπαν ότι η δολιοφθορά και η προβοκάτσια του κύριου ΠΑΚΗ – ΛΗΦΤΗ !!!!!!!! έχει σαν στόχο να καταστρέφει όσους δεν μπορεί να ΦΤΑΣΕΙ !!!!!!!

  6. Χρήστος says:

    Αντρέα τα χάσαμε τα λάστιχα. Με πίεσε πολύ ο πακης

  7. Ανδρέας says:

    Το ξέρω αγόρι μου το ξέρω παλικάρι μου το ξέρω ….δρε μου!!!!!!!!!

  8. Dinos says:

    «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»!

    Κωστή-Ναυσικά, καλά (και ασφαλή) ταξίδια!

You must be logged in to post a comment.