Nέο nomad.gr site!….

Είναι γεγονός ότι το άργησα λίγο.

Προσπάθησα να αξιοποιήσω το υλικό που ήταν θαμμένο στη βάση δεδομένων.

Στη αρχική σελίδα home υπάρχει μια γενική εικόνα του site η οποία θ’ ανανεώνεται συνεχώς.

Τα φωτογραφικά άλμπουμ για να τα δείτε (στη σελίδα images) χωρίς το υδατόγραμμα και σε όλη την οθόνη πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με τον κωδικό σας.

Αν σας ενοχλεί το “κούνημα” που κάνει το slideshow κάντε κλικ στο “PAN & ZOOM IS ON” θα βρεθείτε σε σελίδα που θα γράφει “PAN & ZOOM IS OFF” χωρίς το “κούνημα” :).

Έχουμε ανεβάσει συνολικά πάνω από 5000 φωτογραφίες. Λείπουν όμως ακόμα πολλές από δραστηριότητες μεταξύ τέλους 2006 και αρχών του 2009, οι οποίες θα ανέβουν σύντομα, όπως και οι πολύ πρόσφατες που τις ετοιμάζει ο Γιάννης.

Μια καινούργια ιδέα που είχαμε ήταν η σελίδα garage όπου σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τα αυτοκίνητά μας. Το πώς θα διαμορφωθεί θα το δούμε καθ’ οδόν.

Στη σελίδα our-moments, κάτω απ’ τη φωτογραφία και το κείμενο, υπάρχουν τρεις στήλες. Η πρώτη έχει τα posts από όλες τις δραστηριότητες. Η δεύτερη posts σχετικά με τα ταξίδια και η τρίτη posts από αγώνες και άλλες σημαντικές στιγμές.

Επίσης να σημειώσω ότι τώρα μπορείτε να κάνετε LOG IN στο site από οποιαδήποτε σελίδα όπως και ότι μπορείτε να ψάχνετε στο site από οποιαδήποτε σελίδα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση πάνω δεξιά στην κεφαλίδα.

Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο site.

Προς το παρόν ψάξτε το και αν εντοπίσετε κάτι που δεν λειτουργεί σωστά παρακαλώ ειδοποιήστε με.

Ελπίζω να σας αρέσει :).

Παναγιώτης


31 Comments to “Nέο nomad.gr site!….”:
 1. Dinos says:

  Πάνο ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!!
  ΜΠΡΑΒΟ!

 2. Q says:

  Δεν χορταίνω να το περιδιαβαίνω!!!!!!!
  Πάνο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!
  Χίλια μπράβο!!!!

 3. Παναγιώτης says:

  @Ντίνος. Ευχαριστώ. Θέλω όμως αυστηρή κριτική. Πες μου τι δε σ’ αρέσει :).
  @Γιώργος. Επίσης ευχαριστώ. Υλικό από το ταξίδι στη Μέση Ανατολή θα έχουμε; 🙂

 4. Mike Miskis says:

  Το νέο site είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Πάνο, ειλικρινά πιστεύω ότι είναι από τα ομορφότερα που έχω δει, ανεξαρτήτως αντικειμένου.

  Είναι πλεονασμός να πούμε ότι στο χώρο του Off Road, απλά θέτει νέα δεδομένα.
  Αναφέρομαι τόσο στην αισθητική, όσο και στη λειτουργικότητα.

  Βάλτε οποιοδήποτε από τα galleries στο slide show σε μεγάλη οθόνη.
  Όσο πιο καλή και πιο μεγάλη είναι η οθόνη, τόσο η δουλειά του Πάνου, των φωτογράφων, των ταξιδιωτών κλπ ξεδιπλώνει την ποιότητα της.

  ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

  Υ/Γ: Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά οκτώ χρόνια μετά το ξεκίνημα της ομάδας, έχουμε πια μια “βιβλιοθήκη” από εμπειρίες , εικόνες και γνώση, που δύσκολα θα φανταζόμασταν τότε.. και που λίγες ομάδες στον κόσμο μπορούν να χαίρονται ότι έχουν.

  Επίσης -δεν ξέρω γιατί- έχω συνεχώς την αίσθηση ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και ότι τα επόμενα (40) χρόνια θα μπούμε στο κυρίως θέμα 🙂

 5. Dinos says:

  Πάνο από γραφιστικής άποψης έκανες θαυμάσια δουλειά.
  Φαντάζομαι πως δοκίμασες το λευκό φόντο – μαύρα γράμματα. Ίσως είχε ένα ζωηρότερο κόντραστ με τις φωτο. Ίσως όχι.
  Μικρές πινελιές για το καλύτερο:
  -Απάλειψη των ενώσεων των φωτογραφιών
  -Ίσως να «παίζουν» στο background διαφορετικές εικόνες δεξιά και αριστερά
  -Επίσης ίσως, τα θέματα να είναι από δικές μας εικόνες (δεν μου άρεσαν 2: στο Garage και η αρνητική στο Ηistory)

  Στην 27άρα οθόνη μου, στο slide show – full screen, μεταξύ των φωτογραφιών αναμονή του μετρητή γύρω στα 50 δεύτερα. Τι φταίει?

 6. Iakovos says:

  Όπως λένε στο χωριό μου, τα πολλά λόγια είναι φτώχια, οπότε όσο πιο λακωνικά και όσο πιο περιεκτικά, θα ήθελα να πώ απλά “ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΚΟ και BRAVO στους συντελεστές”.
  Πραγματικά δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις και τι να πρωτοδείς.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

 7. Παναγιώτης says:

  Ντίνο πραγματικά σ’ ευχαριστώ πολύ.

  “Φαντάζομαι πως δοκίμασες το λευκό φόντο – μαύρα γράμματα. Ίσως είχε ένα ζωηρότερο κόντραστ με τις φωτο. Ίσως όχι.”
  Βασίζομαι πολύ πάνω στο μαύρο. Το άσπρο το φοβάμαι γιατί νομίζω ότι δεν θα ξέρω τι να κάνω :-?.

  “-Απάλειψη των ενώσεων των φωτογραφιών”
  Εννοείς τα φόντα; Αν ναι μάλλον έχεις πολύ μεγάλη ανάλυση οθόνης! Τα φόντα τα έκανα 1920χ1200 πίξελς. Πες μου τι ανάλυση έχεις και θα σου φτιάξω καινούργια!

  “-Ίσως να «παίζουν» στο background διαφορετικές εικόνες δεξιά και αριστερά”
  Θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη αλλά θα το δοκιμάσω…

  “-Επίσης ίσως, τα θέματα να είναι από δικές μας εικόνες (δεν μου άρεσαν 2: στο Garage και η αρνητική στο Ηistory)”
  Και οι δύο αυτές σελίδες είναι προσωρινές. Θ’ αλλάξουν.

  “Στην 27άρα οθόνη μου, στο slide show – full screen, μεταξύ των φωτογραφιών αναμονή του μετρητή γύρω στα 50 δεύτερα. Τι φταίει?”
  Φταίει ο server. Διαβάζει την μεγάλη ανάλυση και μεγαλώνει μία-μία την κάθε φωτογραφία για να καλύψει όλη την οθόνη. Ένας πιο γρήγορος server θα έλυνε το πρόβλημα. Ή μια μικρότερη οθόνη :). Πάντως σε γενικές γραμμές σε HD (1920×1080) παίζει ικανοποιητικά. Βέβαια όταν ξαναδείς ένα άλμπουμ θα είναι γρηγορότερο γιατί την μεγαλωμένη εικόνα την έχει κρατήσει από την πρώτη φορά.

  Γενικά η λογική του slideshow είναι η εξής: κάθε φορά που ζητάει κάποιος φωτογραφία διαβάζει την ανάλυση της οθόνης του. Μετά κοιτάει αν έχει ήδη τη φωτογραφία σ’ αυτή την ανάλυση. Αν ναι την στέλνει αν όχι την φτιάχνει επί τόπου, την στέλνει και την αποθηκεύει για τους επόμενους με την ίδια ανάλυση. Οπότε όσο περισσότεροι με όσο περισσότερες διαφορετικές αναλύσεις βλέπουν τα slideshow τόσο θα βελτιώνεται συνολικά η ταχύτητα.

 8. Παναγιώτης says:

  @Jakob.
  Ευχαριστούμε. Στην κυρίως σελίδα των μηνυμάτων http://nomad.gr/news/ κάτω από κάθε μήνυμα υπάρχει link προς τα σχόλια με τον αριθμό τους δίπλα. Αυτό εννοείς;
  Για το θέμα του ήχου δες το άλμπουμ “On the Road” κάτω-κάτω στη σελίδα http://nomad.gr/stuff/articles/travel/cappadocia-2005/.
  Είναι πολύ εύκολο να γίνει σε κάθε άλμπουμ αλλά για λόγους κοπυραϊτ πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να παίζει.
  Η προσφορά σου γίνεται δεκτή!

 9. Mike Miskis says:

  Όσο το ψάχνω, τόσο πιο πολύ μου αρέσει.

  Ερώτηση:
  Πάνο, δοκίμασε χωρίς να έχεις κάνει log-in (σαν επισκέπτης δηλαδή) να μετακινηθείς από σελίδα σε σελίδα. π.χ. από τη home page προς τα news κλπ. Στο δικό μου -του σπιτιου- δείχνει να έχει δυσκολία. Φταίει ο υπολογιστής μου?

  Σχόλιο:
  Δείχνει τα αρχεία να είναι τόσο βαριά που ακόμα και οι 24άρες γραμμές κάποιες στιγμές κολώνουν. Το είδα το πρωί από τη δουλειά. Με ταχύτητα 8-10 δυσκολευόταν λίγο. Αργότερα, με μεγαλύτερη ταχύτητα προφανώς (η σύνδεση είναι 24άρα ) πήγαινε πιο γρήγορα.
  Σε οθόνη 50”HD έκανε περίπου 10” για κάθε φωτό στο full screen.

  Σχόλιο από Άννα:
  Πολύ προχωρημένο και πολύ minimal 🙂

 10. Γιάννης says:

  Πραγματικά και εγώ δεν χορταίνω να ψάχνω το καινούργιο site. Για την εξαιρετική δουλειά του Παναγιώτη, τα λόγια είναι όντως περιττά. (Πάνο, μήπως πρέπει να αλλάξεις δουλειά;;;)

  Προσωπικά, θεωρώ ότι το μεγάλο συν του νέου site, πέρα από την προφανώς εξαιρετική αισθητική αναβάθμιση, είναι η ευχέρεια πρόσβασης στον κρυμμένο πλούτο που υπήρχε θαμμένος στο παλιό site.

  Παρόλο που θεωρούσα ότι είχα δει τα πάντα για την ομάδα στο παλιό site (και εννοώ φυσικά το χρονικό διάστημα πριν τη γνωρίσω), από χθες ανακαλύπτω στιγμές και κείμενα που πρώτη φορά συναντώ.

  Ανυπομονώ να δω τη σελίδα του garage!!! Θα επιτρέπονται σχόλια;;; Έχω πολλά να γράψω για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο της ομάδας…

 11. Παναγιώτης says:

  @Mike.
  Σίγουρα φταίει ο υπολογιστής που έχεις στο σπίτι :).

  Τα slideshow είναι πιο βαριά αν τα βλέπεις σε όλη την οθόνη. Αν τα δεις στο αρχικό μέγεθος (το οποίο είναι μεγαλύτερο απ’ του παλιού site) δεν υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας.

 12. Παναγιώτης says:

  @Γιάννης.
  Αν αυτά που έχεις να πεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σημαντικά κάτι θα κάνoυμε 😀

 13. Κωστής says:

  Πανούλη καταπληκτικό…το ψαχνουμε ακόμα…στο ipad υπάρχουν προβλήματα…οι φωτό είναι σχεδόν έτοιμες…φιλάκια

 14. Παναγιώτης says:

  Τι προβλήματα Κωστή; Στις φωτογραφίες;

 15. Παναγιώτης says:

  Ο Μιχάλης μου επισήμανε μία παράληψη όσο αφορά στο καινούργιο site. Δεν σας ενημέρωσα ότι για να μπείτε στο Dashbord του WordPress ή για να γράψετε καινούργιο post ή για να διορθώσετε post χρησιμοποιείτε την μπάρα πάνω-πάνω. Μερικές φωτογραφίες:
 16. Ανδρέας says:

  Φιλαράκι μπράβο πρέπει να έριξες πολύ δουλειά .

 17. Παναγιώτης says:

  Φιλαράκι ευχαριστώ. Είναι γεγονός ότι έχω ρίξει πάρα πολλές ώρες δουλειά. Μη γελάσεις αλλά το μισό το έφτιαξα στο τέλος του 2009 που ήμουν στο κρεβάτι και το άλλο μισό τον τελευταίο ενάμιση μήνα που έχω περισσότερο διαθέσιμο χρόνο 🙂

 18. Ανδρέας says:

  Τουλάχιστον εσύ χρησιμοποίησες θετικά και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου στο σαιτ ενώ κάποιοι άλλοι ?????????

 19. Musashi says:

  Πάνο νομίζω ότι σ’αυτή την ζωή ήρθες για να ξεπερνάς διαρκώς τον εαυτό σου, διότι απο τότε που σε γνώρισα αυτό κάνεις! Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο το νεο μας site, με νέες ιδέες και ξαναζωντάνεψε με το άπειρο υλικό που αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια. Απίθανη ιδέα το Garage (Θυμάμαι που το συζητούσαμε) καθώς και η εύρεση των δημοσιεύσεων του καθενός με το όνομα! Μου ξανάρθε η όρεξη να ξαναφτιάξω τα links (ξαναστείλε μου σε παρακαλώ το Link για τα Links Να τα δουλέψω άν θέλεις, έχουν μαζευτεί πολλά!. Θα ετοιμάσω το συντομότερο φωτογραφίες σε group για να είναι ευκολότερο να τις βάλεις θεματικά στα Images. Νομίζω ότι μετά τον νοητικό και συναισθηματικό χειμώνα που περάσαμε έρχεται η ανατολή της Άνοιξης! Μπραβο φιλαράκι!! Σ’ευχαριστούμε!

 20. Παναγιώτης says:

  Μιχάλη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο πρωταρχικός λειτουργικός στόχος ήταν να αναδυθεί το υλικό από τη βάση δεδομένων. Το παλιό site δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτό το ρόλο γιατί, όπως σωστά λέει και ο Μιχάλης, όταν σχεδιάστηκε το καλοκαίρι του 2004 δεν υπήρχε υλικό και δεν μπόρεσα να προβλέψω τότε πόσο (υλικό) θα συγκεντρωνόταν με το πέρασμα του χρόνου.
  Για τη σελίδα των links θα μου δώσεις λίγο χρόνο να κάνω κάποιες διορθώσεις πριν ξεκινήσεις την ενημέρωση. Μόλις είμαι έτοιμος θα σου στείλω mail.

 21. Παναγιώτης says:

  Για την σελίδα GARAGE. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για το πώς θα διαμορφωθεί και τι υλικό θα περιέχει. Προτείνω συνάντηση στο χώρο της TUFF 🙂 μέσα στο ΠΣΚ με αυτό το θέμα! Μπορείτε την Παρασκευή το απόγευμα; (Mour, Q, Bill, Νίκος μπορούν να συμμετάσχουν μέσω Skype :)).

 22. Iakovos says:

  Και Παρασκευή απόγευμα για εμένα, και Σάββατο πρωί…!
  Το που το μάθαμε… πείτε το πότε και θα μαζευτούμε.

 23. Παναγιώτης says:

  Η συνάντηση της Παρασκευής για το GARAGE αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα :).

 24. Νikos says:

  Πάνο συγχαρητήρια, το νέο site τα σπάει! Βλέπεις μέσα του, την αγάπη του Δημιουργού του προς το αντικείμενο που πραγματεύεται…
  Σχετικά με τη συνάντηση, πολύ θα γούσταρα να συμμετέχω, απλά το πρόβλημα της διαφοράς ώρας (βρίσκομαι 9 ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδας), περιορίζει τη δυνατότητα συμμετοχής μου μόνο στα Σαββατοκύριακα. Κανονίστε όμως σαν να μην υπήρχα, γιατί είστε τόσοι πολλοί ενώ εγώ μόνο ένας.

 25. Παναγιώτης says:

  Νίκο ευχαριστώ πολύ! Το GARAGE θα το κάνουμε ψηλό να χωράνε και CJ με 40άρια :D!

 26. Γιάννης says:

  “Τα φωτογραφικά άλμπουμ για να τα δείτε (στη σελίδα images) χωρίς το υδατόγραμμα και σε όλη την οθόνη πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με τον κωδικό σας.”

  Παναγιώτη, υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος που συμβαίνει αυτό; Γιατί να μην μπορεί ο επισκέπτης να τις απολαύσει;

 27. Παναγιώτης says:

  Η σκέψη μου ήταν να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατεβάζει τις φωτογραφίες σε μεγάλη ανάλυση. Ούτε να μπορεί να τις χρησιμοποιεί έστω και μικρές χωρίς την άδειά μας, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Είναι κάτι που δεν θα το ήθελα για τις δικές μου, τουλάχιστον, φωτογραφίες. Αλλά βέβαια μπορούμε να το συζητήσουμε :).

 28. Γιάννης says:

  Αυτό δεν το είχα σκεφτεί… Απλώς το slideshow είναι μακράν πιο εντυπωσιακό με τη μεγάλη ανάλυση.

 29. Q says:

  Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Παναγιώτη.
  Για το garage νομίζω ότι δεν είναι εύκολη η συμμετοχή μέσω skype αλλά δεν χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε. Πάνο μπορείς να μου στείλεις το nickname ώστε να προσπαθήσουμε?

 30. Παναγιώτης says:

  Γιάννη να το δούμε. Μήπως μπορέσουμε να το διαμορφώσουμε κάπως. Ίσως με μεγαλύτερο υδατόγραμμα. Αν δεν υπάρχει αντίρρηση ας το αφήσουμε προς το παρόν έτσι για να κάνω κι’ ένα μικρό διάλειμμα και το ξαναβλέπουμε αργότερα :).

  Γιώργο δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι η συνάντηση δεν θα γίνει σήμερα. Όταν το κανονίσουμε θα σε ειδοποιήσω να το τεστάρουμε.

 31. Γιάννης says:

  Παναγιώτη εννοείται. Άλλωστε δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει κατ’ ανάγκη να το αλλάξουμε. Την παράμετρο της κλοπής αλήθεια δεν την είχα σκεφτεί καθόλου. Από την άλλη θεωρώ ότι το site δεν το έχουμε για να το χαιρόμαστε μόνοι μας, αλλά για να το μοιραζόμαστε με τον κόσμο. Όπως είπες, το βλέπουμε με την ησυχία μας.

You must be logged in to post a comment.