Ταξιδεύοντας…

Ο υπόγειος κόσμος του Skocjanske jame αποτελεί ένα από τα συγκλονιστικότερα μνημεία φυσικής ομορφιάς στον κόσμο, είναι ο μεγαλύτερος φυσικός underground wetworld στη γη. H εμπειρία της καθόδου στα Skocjan Caves ήταν για όσους την ζήσαμε κάτι που κανείς μας δεν έχει ξαναζήσει, απλά γιατί το φαινόμενο αυτού του υπόγειου φαραγγιού είναι μοναδικό.
Όλοι θυμηθήκαμε τις σπηλιές της Μόρια, από την ταινία του “Άρχοντα των δαχτυλιδιών” και σκεφτήκαμε ότι αυτοί που έφτιαξαν τα εφέ στην ταινία είχαν εμπνευστεί από τα Skocjan… Μόνο που εμείς το ζούσαμε στ’αλήθεια, όχι στην οθόνη… τι μοναδική κληρονομιά φέρνει κανείς πίσω μαζί του από κάθε ταξίδι!!

Από αυτή την εμπειρία δεν είχαμε φωτογραφίες, καθώς η λήψη απαγορεύεται αυστηρά. Έτσι η εμπειρία αυτή έμεινε μόνο στη μνήμη μας, δεν την ανέφερα καν στο άρθρο για το περιοδικό, και σε όσους από την ομάδα δεν την έζησαν απλώς τους είπαμε “πρέπει να ξαναπάμε”… Φεύγοντας είπα στον Robi ότι θα θέλαμε κάποιες φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση, για να μπορέσουμε να τις δημοσιεύσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, μαζί με άλλες εικόνες από τα ταξίδια μας. Μου απάντησε ότι είναι πολύ δύσκολο, καθώς οι φωτό αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του οργανισμού και προστατεύονται ανάλογα…

Σήμερα το πρωί με περίμενε στο γραφείο ένας φάκελος από τον Robi. Είχε μιλήσει για μας στους ανθρώπους του οργανισμού, και μέσα στον φάκελο υπήρχε ένα CD με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από το φαράγγι, καθώς και γραπτή επίσημη άδεια που μας επιτρέπει την δημοσίευση τους, υπό κάποιους όρους φυσικά.

Τι να πω… μεγάλη μας τιμή, είναι το μόνο που μπορώ να πω, καθώς και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” εκ μέρους όλων στα παιδιά που βρήκαν τρόπο αυτές οι μοναδικές εικόνες να φτάσουν στα χέρια μας. Μια πρώτη γεύση, σε μικρή ανάλυση, δίνουν οι δύο φωτό που ακολουθούν.

For those of us who had the chance to see Skocjan Caves, the experience remains unique, as unique as this nature’s work of art really is.
Receiving the CD with the high-resolution photos from the Caves today was a big surprise. Robi, Stevan, Edi, all we can say is that we are deeply honored by this. Thank you, our friends!! I hope that, when we publish these photos, more people will want to visit the treasures of your country. The following photos can give a small taste of the Skocjan underworld, until the full edition of the photos will be published.

Mike Miskis

Cerkvenikov1.jpg

From archives of the Skocjan Caves Regional Park

6.jpg

From archives of the Skocjan Caves Regional Park


8 Comments to “Ταξιδεύοντας…”:
 1. Παναγιώτης says:

  SUPER!!!

 2. Ζωή says:

  Ένας μαγικός, όμορφος υπόγειος κόσμος …

 3. Mike Miskis says:

  Στη δεύτερη φωτό, κοίτα το μέγεθος του ανθρώπου δίπλα στο νερό.

 4. Ζωή says:

  A beautiful, breathtaking underground world !!!

 5. Γιώργος says:

  Άντε τώρα να δουλέψεις…
  Τελικά το ταξίδι της Σλοβενίας θα μας ακολουθεί για πολύ καιρό ακόμα!
  Ίσως μέχρι το …επόμενο!

 6. Dinos says:

  ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;;;
  Θέλω να δω και τις άλλες, αν υπάρχουν!

 7. Παναγιώτης says:

  “Θέλω να δω και τις άλλες, αν υπάρχουν!”
  Υπάρχουν και νομίζω ότι είναι πολλές! Ντίνο…

 8. Dinos says:

  Πάνο, μαζί με το DVD με τις δικές μας φωτο, να δω και αυτές.
  Όποτε είσαι έτοιμος πάρε τηλ και στέλνω παιδί. Ευχαριστώ!

You must be logged in to post a comment.