21 Αυγούστου, Reykjanes, Iceland


.
Στη Formula Off Road οι θεατές βρίσκονται στη μεγαλύτερη απόσταση από τα αγωνιστικά -σύμφωνα με τον κανονισμό- απ’ότι σε οποιαδήποτε άλλη μορφή motorsport υπάρχει. Οι λόγοι είναι ευνόητοι…

Στις 21 Αυγούστου, ένα μικρό κομμάτι της ομάδας μας θα βρίσκεται στην Ισλανδία. Αν οι ημερομηνίες συμπίπτουν με την παρουσία σας στην περιοχή (αλήθεια, που είναι αυτό το Reykjanes… και πως προφέρεται?) θα ήθελα να μας πείτε πως είναι από κοντά, γιατί από τα video φαίνεται εντελώς εξωπραγματικό.

Mike Miskis


10 Comments to “21 Αυγούστου, Reykjanes, Iceland”:
 1. Γιάννης says:

  Mike, δυστυχώς η ημερομηνία που αναφέρεις ήταν για το 2010.
  Το πρόγραμμα του 2011 μπορείτε να το δείτε εδώ :
  http://formulaoffroad.smkuppsala.com/index.php?option=com_content&view=article&id=68:formula-offroad-2011&catid=2:information&Itemid=103&lang=en
  Κρίμα, γιατί θεωρώ πως θα ήταν συγκλονιστική εμπειρία…

  Όπως και να έχει, σιγά σιγά με τους συνταξιδιώτες μας Κωστή & Ναυσικά έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε ρυθμούς προετοιμασίας. Τα παιδιά, πολύ περισσότερο από μας, που λόγω και της μετακόμισης μείναμε λίγο πίσω στον σχεδιασμό, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στην προετοιμασία του ταξιδιού σε ότι αφορά στην καταγραφή των περιοχών που θέλουμε οπωσδήποτε να επισκεφθούμε.

  Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα να κάνεις και προσπαθούμε να δούμε πως θα προλάβουμε όσα περισσότερα γίνεται. Υπάρχουν πολλές περιοχές εκπληκτικής ομορφιάς, οι οποίες όμως είναι γενικά εύκολα προσβάσιμες, ειδικά στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, ενώ το νοτιοανατολικό τμήμα (στο οποίο υπάρχει και ο μόνιμος παγετώνας) είναι πολύ πιο άγριο και “αφιλόξενο”.

  Ένα γενικό concept για την κατανομή του χρόνου μας στο νησί, είναι να το χωρίσουμε νοητά σε 4 τμήματα και να αφιερώσουμε μερικές μέρες στο καθένα. Οι εκτός δρόμου διαδρομές είναι ανεξάντλητες, αλλά επειδή οι αποστάσεις είναι μεγάλες και μπορείς να φας μέρες ολόκληρες χωρίς να δεις πολιτισμό, ειδικά στο ανατολικό τμήμα του νησιού, αν δούμε ότι δεν προχωράμε ικανοποιητικά, υπάρχει πάντα η εναλλακτική να ακολουθήσουμε βασικότερους δρόμους για να μεταβούμε στην επόμενη περιοχή που μας ενδιαφέρει.

  Ως προς τη διαμονή, υπάρχουν πάρα πολλά οργανωμένα και ποιοτικά camping, ενώ και για τα δωμάτια, όπου υπάρχουν, λογικά δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, διότι η κορύφωση της τουριστικής σεζόν είναι τον Ιούλιο μέχρι και αρχές Αυγούστου. Δεν έχουμε μπει πάντως σε διαδικασία να κλείσουμε από τώρα για να μην δεσμευτούμε.

  Στο θέμα των καυσίμων, που εμένα με καίει πολύ περισσότερο από τον Κωστή, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, διότι υπάρχουν αρκετά βενζινάδικα. Μόνο στο ανατολικό τμήμα του νησιού θα μας χρειαστούν τα κάνιστρα, αφού σχεδιάζουμε να κάνουμε καμία 600αριά χιλιόμετρα off road χωρίς ανεφοδιασμό. Γενικά πάντως μπορείς ακολουθώντας κεντρικούς χωματόδρομους, να βρεις σημεία ανεφοδιασμού.

  Το wrangleraki ήδη δέχεται τις περιποιήσεις του κυρίου Γιασημάκου (προληπτικά πάντα) και εύχομαι τόσο αυτό όσο και ο Μουτζούρης να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους!

 2. Mike Miskis says:

  Δεν πειράζει που είναι για το 2010.
  Σε ένα τέτοιο ταξίδι, η μετακίνηση μέσα στο χωροχρόνο δεν είναι κάτι απίθανο.

  Αυτό με το Γιασημάκο τι το έγραψες? Σα να αλείφεις βούτυρο στο ψωμί του Βαγγελο-Ανδρέα….

 3. Γιάννης says:

  Άνθρωποι που οι ταξιδιωτικοί τους ορίζοντες περιορίζονται μεταξύ Κύμης και Λουτρακίου, δεν με απασχολούν καθόλου, ειδικά όταν θα είμαι πάνω στον παγετώνα!

 4. Mike Miskis says:

  Αυτές οι βαρυσήμαντες δηλώσεις κάποιον μου θυμίζουν, να δεις πως τον λέγανε….

 5. Νikos says:

  Όσο είσαι πάνω στον παγετώνα είναι καλά. Κοίτα μόνο μη βρεθείς μέσα στον παγετώνα και αποτελέσεις κάποιο αρχαιολογικό έκθεμα ενός άλλου γήινου πολιτισμού σε 3-4.000 χρόνια…

 6. Ανδρέας says:

  Μιχάλη ποιον σου θυμίζει ??????????

 7. Βαγγέλης says:

  600 χλμ off road πλακά έχεις χαχαχαχαχαχαχαχαχ……
  Μην πάρεις κάνιστρα δεν χρειάζονται δεύτερο αμάξι πάρε μην σου πω κ τρίτο

 8. Mike Miskis says:

  Ανδρέα, έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρω πως τον λέγανε. Που θα πάει, θα το θυμηθώ.

  Γιάννη, με το καλό να πάτε και να γυρίσετε.
  Όλοι θα θέλαμε να κάνουμε παρέα αυτό το ταξίδι – ή όποιο άλλο αντίστοιχου μεγέθους και μαγείας. Είναι αυτονόητο ότι σας ζηλεύουμε. Βασίζομαι στην ορθή λογική και υπευθυνότητα σας για την ασφαλή επιστροφή σας…

  Θα ήθελα να μου φέρετε από την Ισλανδία σε ένα κουτί λίγη ηφαιστιακή τέφρα. Έχω τους λόγους μου που το ζητάω, αλλά δεν είναι του παρόντος να σου τους αναφέρω. Φέρτη μου πάντως, απαραίτητα!!

 9. Γιάννης says:

  Mike πες πως έγινε. Ευχαριστούμε για τις ευχές. Εννοείται πως πολύ θα θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερη παρέα. Όσο για την ορθή λογική και υπευθυνότητα, ελπίζω να τη βρούμε κάπου!

 10. Musashi says:

  Καλά να περάσετε φιλαράκια! Κάντε τα χιλιόμετρα που εμείς δεν μπορούμε! Μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε βήμα βήμα όπου έχει Ίντερνετ με φωτογραφίες!!

You must be logged in to post a comment.