3 CON project

Επειδή φέτος προβλέπεται να έχω τη μεγαλύτερη άδεια όλων των εποχών, (αυτή που όλος ο κόσμος θεωρεί αυτονόητη) σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα ταξίδι. Η χερσόνησος του Σινά και η μονή της Αγίας Αικατερίνης μοιάζουν μακρινός αλλά όχι άπιαστος προορισμός με πολύ μεγάλο θρησκευτικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Παράλληλα ολόκληρη η διαδρομή μέσα από Τουρκία, Συρία, Ιορδανία έχει πολύ ενδιαφέρον.

Όποιος ενδιαφέρεται να κάνουμε το ταξίδι αυτό μαζί θα είναι ευπρόσδεκτος. Επίσης οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στις χώρες που θα περάσουμε επίσης ευπρόσδεκτη. Ο χρόνος και η διαδρομή δεν είναι φιξαρισμένα, αλλά πιο πολύ θα μου έκανε ένα ταξίδι στυλ Ιράν, με ένα γενικό πλάνο και ευέλικτο πρόγραμμα. Στόχος είναι (όπως λέει και ο τίτλος) να πατήσουμε 3 ηπείρους…

Από την πρώτη μας στάση στην Καππαδοκία... Απερίγραπτη ομορφιά!!!


36 Comments to “3 CON project”:
 1. Musashi says:

  Χιλιόμετρα, κόστη, ημέρες;;

 2. Mike Miskis says:

  Γιώργο, σου έχω ήδη ξεκαθαρίσει ότι εμείς για ακόμα μία χρονιά δεν θα κάνουμε ταξίδι εκτός συνόρων.

  Απλά δεν γίνεται, οπότε…. καλά να περάσετε όσοι πάτε!! Έχετε τη σκέψη μας και τη ζήλια μας, με την καλή έννοια.
  Δοκιμάκι Κέλλυ, να μας τον προσέχεις πλήζ!!

 3. Παναγιώτης says:

  Γιώργο ρώτησα το φίλο μου για το θέμα του διαβατηρίου μεταξύ Ισραήλ και Αραβικών χωρών και μου είπε ότι η μόνη λύση που έχει βρει είναι η αλλαγή του διαβατηρίου. Πήγε μια φορά στο Ισραήλ και μετά το άλλαξε για να μπορεί να πηγαίνει σε Λίβανο και Ιορδανία… 🙁

 4. Musashi says:

  Τι έγινε με τα χιλιόμετρα, κόστη και ημέρες;;;

 5. Q says:

  Υπολογίζω 7-8.000 χλμ
  Χρόνος 3 εβδομάδες
  Κόστος: περίπου 3-4.000€ ανά όχημα με δύο άτομα.

  Το πρόβλημα με τη σφραγίδα του Ισραήλ λύνεται. Θα πάμε στην Αίγυπτο από την Ιορδανία με καραβάκι και θα επιστρέψουμε με τον ίδιο τρόπο.
  Μέσα στο τριήμερο θα μιλήσω με τον γνωστό στο Σινά για να το επιβεβαιώσω.

 6. Q says:

  Μετά από επικοινωνία με τον σύνδεσμο στην Αίγυπτο αλλά και από μικρή έρευνα από εδώ προέκυψαν τα παρακάτω δεδομένα.
  Υπάρχει σύνδεση με ferry boat Ιορδανία-Αίγυπτο, οπότε το πρόβλημα με τη βίζα του Ισραήλ έχει λυθεί. Χρειάζεται βίζα για την Συρία, ιορδανία, Αίγυπτο που μπορεί να βγει τοπικά ή από εδώ. Για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας στα σύνορα προτείνω να βγουν από εδώ σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Κόστος περίπου 180€ και οι τρεις (μπορεί και λιγότερο).
  Για τα αυτοκίνητα χρειάζονται πράσινη κάρτα και τρίπτυχο της ΕΛΠΑ καθώς και διεθνές δίπλωμα για τους οδηγούς.
  Τό κόστος των καυσίμων είναι χαμηλότερο από ότι στην Ελλάδα.
  Φιλαράκια όσοι έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για τις χώρες του ταξιδιού, είναι ευπρόσδεκτη…

 7. Musashi says:

  Γιώργο συνιστώ να περάσετε την Τουρκία ως εξής. Ορεστιάδα – Goreme και την επομένη να πάτε κατευθείαν Iskenderun (Aλεξανδρέτα) ώστε την επομένη το πρωί να περάσετε το βουνό και να πάτε Aleppo (Syria). Επίσης όταν θα έχετε φτάσει στην Petra η Aqaba θα είναι κάτι παραπάνω από μια ώρα μακριά. Επίσης το πάρκο Wadi Rum είναι 60 km μακριά από την Aqaba και εκεί θα χρειαστείτε οδηγό για να περιηγηθείτε. Έχει ένα μικρό γραφείο για την εξυπηρέτηση των τουριστών αλλά τίποτε άλλο, ούτε φαρμακείο ή τράπεζα. Μερικά μαγαζάκια πουλούν τρόφιμα και ποτά αλλά όχι νερό εμφιαλωμένο γιατί λένε ότι το νερό που έχουν εκεί είναι πολύ καλής ποιότητας. Αν θέλετε εμφιαλωμένο καλύτερα να έχετε μαζί. Επίσης υπάρχει μικρό ιατρείο για πρώτες βοήθειες όπου διαθέτουν και αντίδοτο για τα φίδια ή τους σκορπιούς. Στην Aqaba έχει πολλά ξενοδοχεία να μείνετε και θα έχει και πολύ κοσμό αυτή την περίοδο. Πάρα πολλοί έρχονται από την Αίγυπτο στην Petra για μια μέρα και το αντίθετο. Απέναντι από την Aqaba είναι η Taba στην Αίγυπτο μόλις μια ώρα και κάτι με το Ferry. Απ’ ότι μου λένε δεν έχει ferry για αυτοκίνητα που πηγαίνουν στην Taba αλλά είναι μόνο για επιβάτες. Σίγουρα πηγαίνει ferry από την Aqaba στην Nuweiba λίγο παρακάτω στο Σινά. (Η εταιρία είναι η http://www.abmaritime.com.jo/english.html ) Ενίοτε έχουν καθυστερήσεις ως και 5 ώρες. Επίσης δεν παίρνουν πιστωτικές κάρτες. Καλό ταξίδι!

 8. Παναγιώτης says:

  Γιώργο,
  βρήκα εύκολα την τιμή του diesel ψάχνοντας στο google.
  Για τη Συρία 0,42 USD/lt:
  http://www.syria-today.com/index.php/may-2009/301-business-news/1441-diesel-price-cut-by-20-percent
  και για την Ιορδανία 0,505 JD/lt (με αναλογία euro προς jordanian dinar 1 προς 5 βγαίνει περίπου 0,10 ευρό το λίτρο!):
  http://www.your-guide-to-aqaba-jordan.com/fuel_prices_in_jordan.html
  για την Αίγυπτο:
  http://www.pangbourneafrica.co.za/travellog/?page_id=755
  Τζάμπα πράμα!!

 9. Mike Miskis says:

  Δηλαδή τώρα ρε Πάνο βαλτός είσαι?

  …10 λεπτά το λίτρο?

 10. Παναγιώτης says:

  Τι σε χαλάει πιο πολύ, το ότι εδώ κάνει 1,5 ευρώ ή ότι δεν είμαστε εκεί να κάψουμε μερικές εκατοντάδες λίτρα;

 11. Mike Miskis says:

  Να σου πω, και τα δύο το ίδιο!!

 12. Παναγιώτης says:

  Γιώργο,
  απ’ ότι έμαθα δεν υπάρχει πρόβλημα με πιστωτικές κάρτες στις χώρες που μας ενδιαφέρουν. Όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει παντού η δυνατότητα.
  Τα βιβλία σου’ ρχονται.

 13. Q says:

  Ρε φιλαράκι είσαι πραγματικός θησαυρός!!!!
  Λοιπόν θα χαρακτηρίσω αυτό το ταξίδι σαν prescout, να το κάνουμε όλοι μαζί……

 14. Q says:

  Πάνο, να σε ρωτήσω κάτι πιο δύσκολο?? Μήπως ξέρεις τι καθεστώς επικρατεί εκεί με τα κατοικίδια? Επειδή λέμε να πάρουμε το σκυλί μαζί, μήπως ξέρεια εάν θα αντιμετωπίσουμε καάποιο πρόβλημα?
  Βλάση, εσύ που έχεις ξαναπάει στην περιοχή, μήπως ξέρεις ποιος χάρτης είναι καλός????

 15. Mike Miskis says:

  Q – Κέλυ, να πάρετε το σκυλί σε Ισλαμική χώρα μήπως δεν είναι καλή ιδέα ??

 16. Q says:

  Γιατί βρε Mike?

 17. Mike Miskis says:

  Έχω την εντύπωση (δεν είμαι 100% σίγουρος) πως θεωρούνται “βρώμικα” από τη θρησκεία, σαν σιχαμένα περίπου. Θυμάσαι στο Ιράν ή στη Τουρκία να είδαμε σκυλιά?

 18. Q says:

  Εχεις δίκιο, δεν θυμάμαι. ¨ομως και στην Γερμανία δεν βλέπεις σκυλιά. Mike, πως θα μπορούσαμε να σιγουρευτούμε? Άραγε ο Τουρισμός δεν τους έχει διαβάλλει και αυτούς λιγάκι? Στην Τουρκία μπορώ να ρωτήσω, όμως θα ισχύει το ίδιο και στις άλλες χώρες ή εκεί είναι πιο φανατικοί?

 19. Musashi says:

  Jordan
  Απο το site http://www.asiatravel.com/jordan/Jordan.html “Animal Quarantine There are no regulations about bringing pets into Jordan, and the most you may be asked for is a certificate of health for the animal.”

  Turkey –
  Requires –
  1. A rabies vaccination certificate, which must be, issued not later than fifteen days prior to the entry. (this means that you can not enter if you vaccinated your dogs within 15 days of entry – they need to have already been vaccinated – which you are saying they already are. So no need for an additional rabies vaccination.Please check and make sure with the consulate that your dog passport will suffice for this requirement

  Syria
  Requires –
  1. A current rabies vaccination certificate
  2. A valid health certificate , so please contact your local embassy and make sure that your dog’s passport is acceptable or if you need an other valid health certificate.

 20. Musashi says:

  George πρέπει να πάτε και στην οαση Azraq να βρείτε την μοναδική Ελληνίδα στο χωριό των βεδουίνων την Ελένη Καμένου που λειτουργεί ιατρείο με τον σύζυγο και βραβεύτηκε το 2008 απο του γιατρούς της Θεσσαλονίκης. http://www.epoxi.gr/persons53.htm

 21. Q says:

  Mike μήπως ξέρεις τι ισχύει για την Αίγυπτο?
  Που είναι η Azraq????

 22. Q says:

  Το ταξίδι αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Ημερομηνία αναχώρησης 31/7/2010 και επιθυμητή ημερομηνία επιστροφής στις 18 Αυγούστου. Συνολική διάρκεια 19 ημέρες όσο και το ταξίδι του 2007 στο Ιράν.
  Βγάλαμε και το αρχικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Πρώτη στάση στην Κωσταντινούπολη, μετά θα πάμε στο Goreme όπου θα μείνουμε δύο βράδυα. Ελπίζω ο Andus να έχει δωμάτιο. Μετά θα πάμε στο Iskenderum και την επόμενη θα περάσουμε στη Συρία στο Aleppo όπως πρότεινε ο Μουρ.
  Ανάλογα με το χρόνο που θα φτάσουμε στο Σινά και το χρόνα που θα έχουμε για επιστροφή θα δούμε μήπως πάμε να δούμε και τις πυραμίδες!
  Τις επόμενες 5 εβδομάδες που απομένουν πρέπει να κάνουμε όλες τις προετοιμασίες μιας και το άνοιγμα του μαγαζιού μας είχε απορροφήσει εντελώς τον τελευταίο καιρό και δεν είχαμε το χρόνο για προετοιμασία. Βίζες, χαρτιά για το αυτοκίνητο, το σκυλί και προετοιμασία του οχήματος. Ο χρόνος είναι αρκετός αλλά δεν περισεύει…..

 23. Musashi says:

  Η Azraq είναι 110 km 1:30′ hr απο Αμμαν σε μια καταπληκτική διαδρομή ανατολικά. http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Aman,+%D8%B9%D9%85%D8%A7%D9%86,+Jordanija&daddr=Azraq+ed+Duruz,+Jordan&hl=en&geocode=FWKe5wEd33wkAimvgXlduF8bFTHoZdz4wDAcYw%3BFf1s5gEdvBsyAinLQVmep_EaFTGsCL9IXyQYBA&mra=ls&sll=31.753861,37.133789&sspn=0.831421,1.900635&ie=UTF8&ll=31.921279,36.051807&spn=0.10374,0.237579&t=h&z=13&dirflg=d
  Στην Αίγυπτο αν και είναι η χώρα των γάτων ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Πωλούνται κατοικίδια σε petshop κλπ. Μπορείς να μου πείς πότε ακριβώς θα είστε στον Andus για να σας κλείσω δωμάτιο!!

 24. Musashi says:

  Μπορείτε να μείνετε και στο καταπληκτικό Azraq Lodge (99$ το δίκλινο) http://www.globalwanderings.co.uk/countries/jordan/desert/desert.shtml το οποίο είναι εθνικό πάρκο στο χείλος της ερήμου!

 25. Musashi says:

  Επίσης να επισκεφτείτε το κάστρο Qasr Al-Azraq 5km νότια το οποίο φτιάχτηκε αρχικά απο Ρωμαίους μετά κατακτήθηκε απο Βυζαντινούς και τελικά κατέληξε στους Οθωμανούς. Ήταν το ορμητήριο του Λόρενς της Αραβίας στην περίοδο της επανάστασης των Αράβων το 1917.

 26. Παναγιώτης says:

  Γιώργο,
  για το θέμα του σκύλου σίγουρα θα υπάρχουν συμβουλές στα Lonely planet…

 27. Musashi says:

  Τώρα έχει πιο πολλά στο http://nomad.gr/news/?p=11193#comment-5978

 28. Q says:

  Mike σε ευχαριστούμε πολύ για όλες τις πληροφορίες!!!!
  Θα ήταν πολύ ωραία να ήμασταν παρέα στο ταξίδι….

 29. Musashi says:

  Φιλαράκι περιττό να πω ότι και γω δεν ξέρω πως κρατιέμαι. Ξέρεις πόσα σχέδια έχω κάνει γι’αυτό το ταξίδι. Θα το ήθελα πάαααααααρα πολύ αλλά πρώτον τα χρήματα του ταξιδιού θα πάνε μάλλον στην επέμβαση μηνίσκου και συν τοις άλλοις δεν έχω ακόμη βρεί συνοδηγό παρέα . Γιατί αυτές τις εμπειρίες με κάποιον πρέπει να τις μοιράζεσαι!

 30. Mike Miskis says:

  Q, κοίτα να χορτάσετε ζέστη, σκόνη και αρώματα Ανατολής και να το απολαύσετε για λογαριασμό όλων μας!!!!

  Που θα πάει, στο επόμενο ταξίδι (Δεκέμβρη) ελπίζω να είμαστε όλοι μαζί…

 31. Q says:

  Πάνο, σήμερα παραλάβαμε τα lonely planet. Σε ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά!!!
  Mike, θα είμαστε στην Καπαδοκία στις 1 & 2 Αυγούστου. Εάν μπορούσες να επικοινωνήσεις με τον Andus θα σου ήμουν υπόχρεος….

 32. Musashi says:

  Έκλεισα δίκλινο για 1 και 2 Αυγ. Είναι ok! Τηλ ++90.535.3739233 (Gülcan)

 33. Q says:

  Ευχαριστούμε Μαικ! Οι προετοιμασίες συνεχίζονται…….

 34. Musashi says:

  Λοιπόν οι τελευταίες πληροφορίες λένε το εξής. Ο φίλος από Ιορδανία προτείνει να έχετε ως κέντρο στην Ιορδανία την Madaba 25km απο Amman όπου έχει περί τους 10000 χριστιανούς εκ των οποίων οι 8χιλ είναι Greek Orthodox. Eκεί υπάρχει Ελληνική εκκλησία (Αι Γιώργης) όπου υπάρχει και ο παλαιότερος ψηφιδωτός χάρτης στον κόσμο και της οποίας ηγείται ο Έλληνας πατέρας Ιννοκέντιος. Έχει και δωμάτια για διαμονή φτηνά (πολύ φθηνότερα απο το Amman) όπου μένουν συνήθως αποστολές αρχαιολόγων. Επίσης η πόλη έχει πολλά ιστορικά αξιοθέατα και ενδείκνυται για τουρισμό με όμορφα σοκάκια και πεζοδρόμους. Εκεί κοντά είναι και το Mount Nebo όπου χτύπησε ο Μωυσής για να περάσουν την θάλασσα. Επίσης η αρχαία ελληνική πόλη Γεράσα (Jerash) με άπειρες γραφές στα αρχαία ελληνικά!! Επίσης εκεί κοντά είναι το Hamamat Μain (Mαϊν) όπου έχει καταρράκτες που κάνεις υδρομασάζ με ιαματικό νερό 50ο C. Προτείνει ανεπιφύλακτα σαν το κορυφαίο εστιατόριο για παραδοσιακή κουζίνα το Reem Al Bawadi (Ριιμ Αλ Μπαουάντι) στο Amman.

 35. Q says:

  Μετά τις δροσιστικές φωτογραφίες του Κάμπυλου, εμείς συνεχίζουμε τις προετοιμασίες για τις ζέστες της μέσης Ανατολής…
  Τα διαβατήρια τα έχουμε στείλει για τις απαραίτητες βίζες. Θα μπορούσαν να βγουν και τοπικά, αλλά προτιμήσαμε να τις έχουμε από εδώ ώστε να αποφύγουμε τυχόν ιδιοτροπίες κάποιου υπαλλήλου…
  Το G φόρεσε τα καλοκαιρινά του παπουτσάκια (BF All terain) και μπήκε για γενικό έλεγχο και service.
  Παραγγέίλαμε ψυγείο αυτοκινήτου (Waeco CF-60).
  Υπάρχει ένας προβληματισμός σχετικά με το σκυλί. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα κάνουμε αλλά μάλλον τελικά θα το πάρουμε μαζί.
  Με τους χάρτες και τους οδηγούς προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα σκελετό του ταξιδιού και ένα χρονοδιάγρμμα. Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο θα είναι ευέλικτα ανάλογα του τι θα βρούμε εκεί. Προς το παρόν έχουμε κλείσει ξενοδοχείο στην Κωσταντινούπολη και το Goreme. Για τον επόμενο σταθμό σκεφτόμαστε την Αλεξανδρέτα (Iksederum) ή την Αντιόχεια (Antakya). Μετά θα πάμε στο Χαλέπι (Aleppo).
  Δεν έχουμε βρει ακόμα λύση για GPS και χάρτες. Η λύση της Touratech είναι μάλλον ακριβή. Θα δούμε, το ψάχνουμε ακόμα….
  Θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Επίσης σχεδιάζουμε μια διανυκτέρευση τουλάχιστον σε κάμπινγκ στην Έρημο. Η περιοχή του Diseh έχει κάποια οργανωμένα.
  Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μας φτάσει ο χρόνος, οπότε θα κάνουμε ότι προλάβουμε χωρίς να αγχωθούμε……

You must be logged in to post a comment.