Ε4Χ4

Η προγραμματισμένη διαδρομή στο Νεραϊδοχώρι όπως είναι φυσικό δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί από ένα αυτοκίνητο (περισσότερα στο τέλος). Μετατράπηκε σε εξερεύνηση με κατεύθυνση νότιο-ανατολικά ακολουθώντας τους δασικούς παράλληλα με το Ε4. Έτσι μετά το φράγμα της Μεσοχώρας πήραμε τα βουνά και μετά 130χλμ. και 6 περίπου ώρες φτάσαμε στα Άγραφα και στην φιλοξενία της κυρία Νίκης. Την επομένη συνεχίσαμε προς Καρπενήσι-Κρίκελο-Γραμμένη Οξιά με κατάληξη τα Βαρδούσια. Τα χωμάτινα χλμ. συνολικά πολλά (260;) αλλά η παρέα, η φύση και το Cuiser φρόντισαν για να μείνει η διάσχιση αξέχαστη!

Στο ρέμα που είχα προτείνει να κάνουμε δοκιμάσαμε το αρχικό κομμάτι, το cruiser κινήθηκε απροβλημάτιστα, προχωρήσαμε αρκετά αλλά η δυνατή βροχή και σύνθεση της ομάδας μας απέτρεψαν απ΄το να ζορίσουμε την κατάσταση. Στην κοίτη έχει μεγάλες πέτρες και γούρνες και χρειάζεται καλή προετοιμασία και “πολεμικά” οχήματα για να ολοκληρωθεί. Ο Νικόλας όμως εξέφρασε αντίθετη άποψη. Κοιτώντας το ρέμα είπε χαρακτηριστικά:

“Το ποταμάκι έιναι πανευκολούρα, θα περάσουμε δυο-τρία κοτρωνάκια και φτάσαμε!”

Η Τατιάνα όμως δεν παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του αδελφού της και μας ρώτησε:

“Πού είναι οι υπόλοιποι nomads; γιατί δεν ήρθαν;”

Θα έρθουν Τατιάνα και Νικόλα και τότε θα δούμε!…

Παναγιώτης

neraidohori-agrafa-vardousia-09-2006-007.jpg


6 Comments to “Ε4Χ4”:
 1. vlassis says:

  Η περιοχη μεταξυ Καλιακουδας και Βαρδουσιων προσφερεται για πολυημερες εξορμησεις.

  Παναγιωτη ευχαριστουμε για την παρεα(VNT).

 2. Dinos says:

  «Βλάση, λυπήσου με», είπε ο ασημένιος και ένα σατανικό χαμόγελο έκανε την εμφάνισή του, στο πρόσωπο του μικρού Νικόλα, ενώ ο οίκτος πήρε θέση στα μάτια της Τατιάνας, και δεν μπόρεσε να κρύψει ένα το αχνό δάκρυ. Ο Βλάσης δεν μίλησε, αλλά η σκέψη του ταξίδεψε στη «μάντρα». Η Αλεξάνδρα έλειπε.
  Αυτές τις στιγμές χάραξε στη μνήμη μας ο φακός του Παναγιώτη, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.

 3. Mike Miskis says:

  Πραγματικό “παραμύθι”, φωτογραφικά και κειμενικά.
  Μας ταξιδέψατε….

 4. Παναγιώτης says:

  …εγώ σας ευχαριστώ VNT
  …και ο φακός του Βλάσση, Ντίνο..

 5. Παναγιώτης says:

  …φανταστείτε την εικόνα στην πρώτη φωτογραφία. Παρασκευή απόγευμα, η εβδομάδα στην πόλη τελείωσε, οι nomads ξεκινούν με κατεύθυνση βόρεια. Δεν σας έχει λείψει; Εγώ το πεθύμησα κιόλας…

 6. Musashi says:

  Πάνο λυπήσου μας……. Πρέπει να μιλήσουμε φέτος για το ημερολόγιο και το Λεύκωμα

You must be logged in to post a comment.