Απορίες…

Γιατί οι φυλές της ερήμου πίνουν ζεστό τσαϊ και φορούν σκούρα ρούχα (χαρακτηριστικές οι μπλέ ενδυμασίες των tuareg) ? Η απορία μας γεννήθηκε χθες, πίνοντας ζεστό τσαϊ σε έναν μικρό καταρράκτη στα Πιέρια Όρη. Αν κάποιος από την ομάδα μπορεί να δώσει τεκμηριωμένη απάντηση, θα θέλαμε πολύ να την δούμε δημοσιευμένη στα comments. Αν πάλι κάποιος επισκέπτης του site, που δεν ανήκει στην ομάδα, ξέρει την απάντηση, ας μας τη στείλει στο mail (από το link “επικοινωνία” στο “contact information”) και θα τη δημοσιεύσουμε, αφού φυσικά τη διασταυρώσουμε….

Mike Miskis


3 Comments to “Απορίες…”:
 1. Παναγιώτης says:

  Μια γρήγορη αναζήτηση στο google με λέξεις: desert clothing έδωσε αυτό το link: http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/gen01/gen01173.htm . Δεν αποτελεί την οριστική και ολοκληρωμένη απάντηση αλλά παρουσιάζει κάποιες απόψεις για την ένδυση που έχουν ενδιαφέρον.

 2. Bill says:

  Μια άλλη εκδοχή για το ζεστό τσάι (και γενικά τα ζεστά)είναι ότι δημιουργεί μεγαλύτερη αγγειοδιαστολή στο στομάχι με αποτέλεσμα τη πιο γρήγορη απορρόφηση των υγρών από τον οργανισμό και συνεπώς πιο γρήγορο ξεδίψασμα.

 3. Παναγιώτης says:

  Άλλο ένα link: http://www.calacademy.org/exhibits/africa/exhibit/sahara/tuareg/6.htm για την ένδυση των Tuareg που συμφωνεί με την απάντηση που έδωσε ο SACK! Στο ίδιο site διάβασα επίσης το συγκλονιστικό ρητό των Tuareg: “Houses are the graves of the living”!
  Επίσης μια σελίδα: http://www.moxon.net/mali/tuareg_tea.html με την περιγραφή της πολύ ενδιαφέρουσας και χρονοβόρας διαδικασίας παρασκευής του τσαγιού των Tuareg του Mali. Η τελετουργία είναι ίσως σημαντικότερη τελικά από την θερμοκρασία.

You must be logged in to post a comment.