Γρεβενά – prescout (36 images)

Κοιτώντας χθες το βράδυ τις φωτό του Πάνου από το διήμερο κατάλαβα το πόσο δύσκολο είναι για τους φωτογράφους μας να διαλέγουν κάθε φορά 10 ή 20 φωτό (από 300 ή 500..) για να δημοσιεύσουν στο site μας.
Τους ευχαριστούμε όλοι μας πολύ.

Στο διήμερο τώρα:
Φανταστικός ο νομός Γρεβενών!! Υπέροχη φύση, εξαγνιστικά όμορφη, πεντακάθαρη… Φιλικά και “σωστά” τα παιδιά της λέσχης. Γνωρίζοντας τους, και περιηγούμενοι στον τόπο τους δεν μπορέσαμε να μη σκεφτούμε πόσο καταπληκτικό θα είναι το “Πίνδος Trophy”, αν κάποτε γίνει…
Το prescout έγινε, ο δρόμος βρέθηκε. Με τόση ορατότητα δεν ήταν δύσκολο, ούτε η διαδρομή είναι δύσκολη. Είναι όμως πανέμορφη.
Με χαροποίησε το γεγονός ότι ο βαθμός δυσκολίας στο off road, αυτή τη φορά, ΔΕΝ καθορίστηκε από τα “φτιαξίματα” των αυτοκινήτων. Μπήκαμε σε διαδρομές που, θεωρητικά, το μέγεθος και το τονάζ τους θα έπρεπε να μας δημιουργήσουν προβλήματα, και βγήκαμε χωρίς γρατζουνιά. Έλειψη βιασύνης, σωστή χρήση του εξοπλισμού και σωματική εργασία συνετέλεσαν σ’αυτό.
Να πούμε εδώ ότι για τα “μαχητικά” της ομάδας αυτές οι διαδρομές θα ήταν εύκολες, αλλά αυτό που μετράει είναι η ανθρώπινη συμβολή στην προσπάθεια (βέβαια, ένα μαχητικό για να ψάχνει περάσματα, να μας ασφαλίζει κλπ, θα ήταν πολύ χρήσιμο…)
Πιστεύω ότι τέτοιου χαρακτήρα δραστηριότητες αποτελούν την καλύτερη και πιο φυσική εκπαίδευση για όλους. Θυμίζω ότι παλιότερα, στα Camel Trophy για παράδειγμα, τα οχήματα ζύγιζαν τρεις τόνους, είχαν μήκος 5 μέτρα, λάστιχα mud terrain και O/R, το πολύ 32άρια (7.50 – 16, μόνο τα 110), και ποτέ κανένα δεν είχε lockers, ούτε καν πίσω. Φυσικά δεν γίνεται να γυρίσουμε σε τέτοια στάνταρ, αλλά μέσα από τις δραστηριότητες θα αναπτυχθούν ικανότητες τέτοιες ώστε, όποιος θέλει, να μπορεί να αξιοποιήσει ένα “μαχητικό” όπως θέλει, αλλά με ψυχραιμία και χωρίς overdose αδρεναλίνης.

Ανυπομονώ για την επόμενη….θα έχουμε και καλεσμένους
Mike Miskis


7 Comments to “Γρεβενά – prescout (36 images)”:
 1. vlassis says:

  Αμαν τι χασαμε!!!! 🙁

 2. Παναγιώτης says:

  Το ύφος της εκτός δρόμου διαδρομής ήταν το αγαπημένο μου. Δύσκολο terrain, ομαδική εργασία, υπομονή και ηρεμία, πολύ ψάξιμο και ως εκ θαύματος τα μεγάλα αυτοκίνητα περνούν με άνεση από φαινομενικά απόρθητα σημεία. Το μόνο που έλειπε ήταν χρόνος και προετοιμασία για να γίνει μια διανυκτέρευση στο σημείο και να συνεχιστεί η διάσχιση του ποταμού την επόμενη…και μετά πάλι διανυκτέρευση και μετά πάλι ….

 3. Γιώργος says:

  Η εκδρομή ήταν φανταστική με πανέμορφα τοπία. Το πέρασμα στο ποτάμι ήταν ο τέλειος συνδυασμός χαλαρωτικού περιβάλλοντος, με την απαραίτητη προσοχή στο πάτημα.
  Το ανθισμένο οροπέδιο έμοιαζε με πίνακα ζωγραφικής. Η περιοχή προσφέρεται για ατελείωτες εξερευνήσεις σε ποτάμια, γεφύρια και μικρά δρομάκια.
  Εγώ πέρασα καταπληκτικά και πραγματικά ήταν κάτι που το χρειαζόμουν.

 4. bill says:

  Καταπληκτικές photo από καταπληκτικά μέρη. Από ό,τι φαίνεται… χάσαμε. Ας ελπίσουμε στην επόμενη εξόρμηση.

 5. ionut says:

  Very nice! where is that area?
  We went to Deva in the week-end, scouting for the Transilvania Trophy.
  We did the first day of the competition (Sunday), 30Km of fantastic tracks.
  I can hardly wait for the week-end to go back!
  I have detailed maps of the area and GPS so it’s a real pleasure to do the scouting

 6. Παναγιώτης says:

  I’m jealous!! Please send us some photos! The area in the photos is Grevena prefecture, West Macedonia.

 7. Mike Miskis says:

  Ionut, the photos are from Grevena, where the competition we were planing to race together should take place (the competition was cancelled).
  The scenery there is fantastic, we must visit the area together!!

  I have some news about the TAT: I’m O.K. with everything, as long as Michalis can arange his work. We will let you know asap!!!

You must be logged in to post a comment.