Οίτη-Βαρδούσια 12-05

Ποτίσαμε μέχρι το κόκαλο από την βροχή. Αφού λοιπόν παραβήκαμε για χιλιοστή φορά τον βασικό κανόνα ασφαλείας χάριν της “παιδικής χαράς” στήσαμε στο σκοτάδι τις σκηνές μας και ψάξαμε για ξύλα. Το υποτιθέμενο στέγαστρο που στήθηκε πρόχειρα στάθηκε σωτήριο αλλά παρά το πείσμα του Βλαμμένου το κρέας δεν μπόρεσε να ψηθεί διότι τα στεγνά ξυλά δεν επαρκούσαν έτσι συμβιβαστήκαμε με τα τρόφιμα που ευτυχώς φρόντισε ο φύλακας άγγελος της ομάδας να φέρει. Το βράδυ μας επισκέφτηκαν διάφορα ζωάκια που μύρισαν τα τρόφιμα μας. Λύκοι που τσακώνονταν μεταξύ τους το βράδυ, αλεπούδες, νυφίτσες. Το παράξενο ήταν ότι είδαμε πατήματα αρκούδας μικρής που σημαίνει ότι δεν βρισκόταν σε χειμερία νάρκη. Ευτυχώς την Κυριακή μας έκανε το πολυπόθητο κρύο με χιόνι. Στο δρόμο για τα Βαρδούσια νίκησε η φύση τελικά. Δύο χιλιόμετρα πριν το καταφύγιο το παγωμένο χιόνι ήταν αμετακίνητο και με υπερβολικές κλήσεις. Τα All Terrain αποδείχθηκαν γι’αυτές τις συνθήκες πολύ λίγα για το 5θυρο Cruiser και to KIA του φιλοξενούμενού μας χαμηλό. Συνεχίσαμε με τα πόδια. Σε κάποιες στροφές οι ριπές του αέρα έφταναν τα 7 μποφόρ και η αίσθηση της θερμοκρασίας ήταν -15, -18. Στό σύνολο η δραστηριότητα ήταν εξαιρετική. Μπιλλάρα έχασες, Δημήτρη έχασες, Στελάρα το Terrain ηταν για την “Ακρίδα”( το Terrano), Βλάσση έχασες, Αννα έχασες, Βίκυ έχασες, Ντίνο δρακούλιασες από την ζήλια σου (προτείνω να βάλεις μια Maggiolina και να είσαι Άρχοντας στις διαβιώσεις), Ελένη έπρεπε να έρθεις και μόνη σου, Αλεξάνδρα που είσαι;
Θοδωρή πρέπει κάποια στιγμή νά ερθεις σε μιά τέτοια δραστηριότητα, θα τρελαθείς.

Mike


6 Comments to “Οίτη-Βαρδούσια 12-05”:
 1. Παναγιώτης says:

  Α ναι, όμορφη δραστηριότητα. Mike ωραίες φωτογραφίες. Μ΄αρέσουν πολύ οι ροδιές και το pajero από πίσω και της Ζωής από την κατασκήνωση. Η σκηνή οροφής κερδίζει συνεχώς …πόντους. Το θέμα είναι που να τη βάλω εγώ!

 2. stelios says:

  1. Όπως πάντα, οι φωτογραφίες που τραβάνε τα παιδιά είναι πολύ ωραίες. Μήπως θα έπρεπε να κανονίσουμε καμμιά έκθεση φωτογραφίας από τις εκδρομές μας
  2. Σκεφτόμουν ότι καλό θα ήταν όσοι πάτε Καρπάθια να φτιάξετε μια λίστα με τον εξοπλισμό σας για να δείτε αν λείπει τίποτε, αν έχετε πιο πολλά από όσα χρειάζεται, κλπ, κλπ.
  3. Μου αρέσει το όνομα ακρίδα για το terrano! Ο Δημήτρης με φωνάζει “σκουλήκι” από το πολυτεχνείο! Άρα είμαι ένα σκουλήκι που καβαλά μιά ακρίδα… Τα συμπεράσματα δικά σας!

 3. Dinos says:

  Mε το που είδα τις (πραγματικά ωραίες) φωτογραφίες, άρχισα να αισθάνομαι διάφορες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα. Ειδικά αυτή που περπατάτε στο χιόνι… μπρρρρρρρρρρρ!!!!

 4. vlassis says:

  Για τιμωρια θα γραψω 100 φορες.

  Δεν θα ξαναχασω διαβιωση.
  Δεν θα ξαναχασω διαβιωση.
  Δεν θα ξαναχασω διαβιωση.
  Δεν θα ξαναχασω διαβιωση.
  Δεν θα ξαναχασω διαβιωση.
  .
  .
  .
  .
  Συνεχεια εκτος site

 5. Mike Miskis says:

  Η προσπάθεια μέχρι τα οροπέδια, το απόγευμα-βράδυ του Σαββάτου είναι νομίζω κάτι που όλοι θα θυμόμαστε (είναι όμως αλήθεια ότι, σύμφωνα με τους Κ/Α, έπρεπε να γινόταν το επόμενο πρωί).
  Ήταν εξαιρετικά…με χαροποίησε ιδιαίτερα το εξής γεγονός:
  Παρά κάποια δικαιολογημένη στιγμιαία κάμψη, η δομή του συνόλου έδειξε να αντέχει. Το πρωί όλα ήταν σωστά, τα βρεγμένα σε ξεχωριστούς σάκους, τα στεγνά απείραχτα, τα εγαλεία έτοιμα, όλοι ήρεμοι κλπ. Τα χρόνια προ-Nomad έχω επανηλειμένα ζήσει το αντίθετο, και ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι, και πόσο εύκολο να γίνει. Άτομα με μεγάλη εμπειρία να καταλαμβάνονται από νεύρα και πανικό (και να αχρηστεύονται) σε χρόνο μηδέν.

  Πολλά μπράβο στη Ζωή για τη στάση της. Επίσης και στους καλεσμένους μας Γιώργο & Γιάννη!!

  Ο λυκοκαβγάς το βράδυ ήταν λίγο “ντοκιμαντέρ” (με τον Πάνο είδαμε μετά ότι προς το σημείο που ακούστηκε πήγαιναν ολόφρεσκα πατήματα λαγού, οπότε η αιτία του καυγά είναι μάλλον προφανής).

  Τα Α/Τ έπρεπε να λέγονται D/T (dry terrain). Στη παραμικρή υποψία υγρού στοιχείου παθαίνουν κατάθλιψη. Είναι και το Mothership “πούπουλο”, το άτιμο… χρειάζεται απόλυτη παρουσία μυαλού σε διαδρομές που κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνεις το τοπίο.

  Και του χρόνου…στα Καρπάθια!!
  Mike Miskis

 6. dimitris says:

  Γκρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!
  Στην επομενη θα σας δειξω . Εχει κανεις να μου δώσει αντιλυσσικο ορό. Ενδοφλεβίως θα τον κανω !!!!!!!.Γκρρρρρρρρρρρρ………..!!!!!!!!!!*&@#$*((&$%)()(%^*$)#%^*_)#@(%_. Η μεταφραση
  περιτή.Φανταστικες φωτο.

You must be logged in to post a comment.