Ρεκορ επισκέψεων /Site visits record

Πρίν ακόμη τελειώσει ο Νοέμβριος το site έχει σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ επισκέψεων. Μόλις χθές έσπασε το ρεκόρ επισκεπτών και πρίν μερικές ημέρες είχε σπάσει και το ρεκόρ Download. Οi επισκέπτες ήταν από Ελλάδα, Ρουμανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ρωσία, Ισλανδία , Αμερική και άλλες χώρες που δεν εμφανίζονται στα Statistics. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να γράφουμε και στα αγγλικά όπου μπορούμε.
Συγχαρητήρια σε όλους και ας έχουμε στον νού μας ότι δεν είμαστε μόνοι.

Musashi


13 Comments to “Ρεκορ επισκέψεων /Site visits record”:
 1. Mike Miskis says:

  Μπάβο, σε όλους όσους έχουν συντελέσει σ’αυτό!!!
  Βέβαια το πολυδιάστατο της ιστορίας επιφέρει και την ανάλογη ευθύνη, τα έχουμε ξαναπεί…
  Η συμμετοχή σ’αυτή την οικογένεια δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στην αναζήτηση προσωπικής απόδρασης, εκτόνωσης, “να ξεφύγουμε” κλπ.
  Όλα αυτά είναι επιθυμητά, και είμαστε πολύ τυχεροί που τα βιώνουμε, αλλά έχουν νόημα μόνο όταν εκφράζουν τρόπο ζωής, αξίες και στόχους, με κυριότερο απο αυτούς την αυτογνωσία, και το να γίνουμε όλοι λίγο καλύτεροι ανθρωποι.

  Αλλιώς δεν είμαστε πραγματικοί “nomads”, με ότι έχουμε εμείς οι ίδιοι βάλει κάτω από αυτό το όνομα, αλλά εγωκεντρικά παιδιά με σιδερένια παιγνίδια…
  Συγχαρητήρια και πάλι…

 2. Παναγιώτης says:

  Με την ευκαιρία της αναφοράς του musashi στα στατιστικά στοιχεία του site θα ήθελα να σταθούμε λίγο σε δύο από αυτά:
  1. Βρισκόμαστε στην εποχή της εικόνας γι΄αυτό και την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα την έχουν οι σελίδες με φωτογραφίες (news, οι εικόνες μας). Αυτό δημιουργεί την ανάγκη σωστότερης παρουσίασης των φωτογραφιών μας για να αποφύγουμε τα πρόσφατα προβλήματα όπως πχ. στα news πάρα πολλές φωτο = αργό download σελίδας. Αυτό που σκέφτομαι είναι ένα σύστημα με thumbnails και στα news και στις εικόνες μας και η προσθήκη στις εικόνες μας της δυνατότητας upload φωτό απ’ όλους (Δεν πρέπει βέβαια να παραμελήσουμε τα άρθρα-κείμενα γιατί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του site μας).
  2. Ποσοστό 20% των επισκεπτών χρησιμοποιεί ανάλυση οθόνης 800Χ600. Αυτό ήταν κάτι που λόγω απειρίας δεν το είχα προβλέψει όταν φτιάξαμε το site για ανάλυση 1024Χ768 και πάνω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το ξανασχεδιάσουμε από την αρχή.
  Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία ανακατασκευής του site θα ήθελα παρακαλώ τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας.
  Thanks!

 3. Dinos says:

  Καλημέρα σε όλους. Παναγιώτη πέρα από το τεχνικό μέρος της ανακατασκευής του site, και από το αισθητικό θάλεγα, πρέπει να δομηθεί διαφορετικά για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτων. Σε ότι αφορά τη χρήση αγγλικής γλώσσας πιστεύω ότι θα ήταν λειτουργικότερο να υπάρχει μόνο στην αγγλική version του site. Aλλά για όλα αυτά θα επανέλθουμε. Συγχαρητήρια για το ρεκόρ!!!

 4. Musashi says:

  Πάνο μην το κάνουμε αυτό με τα thumbnails διότι δεν υπάρχει αμεσότητα στις φωτογραφίες και αποδεδειγμένα από έρευνες που έχω στα χέρια μου η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη και ο επισκέπτης δεν μπαίνει να τις ανοίξει. Σε ότι αφορά τον διαχωρισμό των σελίδων σε αγγλική Version και ελληνική γνώμη μου είναι να είναι μαζί διότι δημιουργείται άμεσα η εικόνα του διευρυμένου, διεθνούς site και κατά συνέπεια πληροφόρηση χωρίς σύνορα.

 5. vlassis says:

  Πανο θα συμφωνησω με τον Musashi οσον αφορα τη μια γλωσσα και version αλλα απο την αλλη νομιζω οτι μια δομη σαν αυτη που εχει το site ‘εικονες μας’ ,’στιγμες μας’ ειναι η πιο λειτουργικη.
  Θα μπορουσε αντι των νεων να μπαινουν στις ‘στιγμες μας’ τα σχολια-περιγραφη καθε δραστηριοτητας με 1-2 ενδεικτικες photo και στις ‘εικονες’ να δημιοργειται ενα ‘αλμπουμ’ με ολες τις photo της δραστηριοτητας.Αν δε οι δυνατοτητες της βασης το επιτρεπουν θα μπορουσαν να χαρακτηρισθουν και με προσθετα κριτηρια ωστε να ειναι δυνατη η παρουσιαση τους και απο αλλες επιλογες πχ action,landscapes,nomads etc.

 6. Mike Miskis says:

  Πάνο, Master of the cyberspace,
  το πολύγλωσσο site μου αρέσει πολύ, και η σελίδα των news είναι πολύ ζωντανή!!
  Αργεί όμως να κατέβει, τι λές αν, αντί thumbnails, βάζαμε όριο μέχρι 10-12 φωτό ανά post??
  Αυτό που λέει ο Βλάσσης θα ήταν πολύ καλό.
  Το πιο σωστό είναι στην ερχόμενη δραστηριότητα να αφιερώσουμε χρόνο την Παρασκευή το βράδυ για να δούμε όλες τις ιδέες.

 7. Παναγιώτης says:

  Ο διαχωρισμός των σελίδων σε ελληνικά-αγγλικά ισχύει μόνο για τις στατικές σελίδες του site και νομίζω ότι είναι λειτουργικά αποδεκτός. Ντίνο, ο δίγλωσσος διαχωρισμός στις σελίδες των news που δημιουργούνται δυναμικά (template scripts + βάση δεδομένων) είναι πολύ δύσκολο να γίνει από μένα + ότι όντως, όπως λέει και ο musashi, η συνύπαρξη των δύο γλωσσών ζωντανεύει το site. Βλάσση δεν προτείνω την αλλαγή διάρθρωσης του site και η πρόταση σου για καταχώρηση των δραστηριοτήτων στις στιγμές μας εφαρμόζεται εν μέρη με την τοποθέτηση στη στατική σελίδα των στιγμών μας link προς το αντίστοιχο μήνυμα των news. Αυτό που πραγματικά αξίζει είναι το 2ο σκέλος της πρότασής σου για την αυτόματη δημιουργία φώτο-άλπμουμ στις εικόνες μας. Με λίγα λόγια οδεύουμε ολοταχώς προς ένα ίσως εξολοκλήρου δυναμικό site αν προσθέσουμε στο μίγμα και τα links που επίσης χρειάζονται ανανέωση και ένα κεντρικό control πάνελ για τα μέλη. Η πρόταση σου mike για λιγότερες φωτογραφίες είναι νομίζω σωστή ή εναλλακτικά πολλές φωτό και μόνο ένα μήνυμα στην πρώτη σελίδα. Βέβαια και θα τα πούμε την Παρασκευή αλλά συνεχίστε να γράφετε ιδέες και προτάσεις στα comments γιατί μένουν και με βοηθάνε πολύ. Για το θέμα thumbnails εναντίον μεγάλων φωτό προτείνω να βάζουμε πολύ μεγάλα thumbnails!!! 🙂

 8. Παναγιώτης says:

  Ντίνο, τώρα που πρόσεξα καλά το comment σου, τι αλλαγές προτείνεις στη δομή του site;

 9. vlassis says:

  Ενα καινουργιο section στο site(επεκταση των αρθρων?) οπου θα καταγραφονται εμπειριες και προβληματα σε καταστασεις και οχηματα που πιθανον να ειναι χρησιμες σε ολους μας και στους φιλους επισκεπτες.

 10. Musashi says:

  Πάνο, το 96,2 % έχει οθόνες μεγαλύτερες από 800Χ600 και νομίζω ότι σήμερα τέτοια οθόνη δεν έχει πια κανείς. Είναι κρίμα να μικρύνουν τα θέματα στις οθόνες όλων των άλλων για το 13,8% των επισκεπτών.
  Σε ότι αφορά το download οι φωτογραφίες κατεβαίνουν αργά την πρώτη φορά μόνο. Θεωρώ ότι το site είναι εξαιρετικό στον σχεδιασμό. Η εικόνες που ξεδιπλώνονται με την πρώτη είναι εξαιρετικό πλεονέκτημα.
  Αναλύοντας το λίγο σου αναφέρω ότι κατά την επίσκεψη υπάρχει η διαδικασία που λέγεται “visitor capture”, δηλαδή τα πρώτα δευτερόλεπτα στα οποία συλλαμβάνεται ο επισκέπτης από την εικόνα. Αν λοιπόν η εικόνα είναι ωραία (που συνήθως είναι) δρα καταλυτικά στην περιέργεια του να δει και τις άλλες φωτογραφίες και έχοντας υπ’όψιν ότι ο επισκέπτης πρέπει την στιγμή αυτή να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα “κλικ”, αφήνει να εξελιχθεί το download. Στην άλλη περίπτωση των δύο φωτογραφιών ή των thumbnails πρέπει να ξαναπατήσει σε άλλο link πράγμα το οποίο δρα ανασταλτικά στήν διαδικασία. Στην δεύτερη περίπτωση λοιπόν “πρέπει να κάνει κάτι” ενώ στην πρώτη απλά “δεν πρέπει να κάνει κάτι”.
  Το πρόβλημα (αν είναι πρόβλημα, διότι εγώ που έχω μία απλή σύνδεση δεν αντιμετωπίζω θέμα ταχύτητας), περιορίζεται τις μέρες που βγάζουμε πάρα πολλές φωτογραφίες. Ταυτόχρονα αυτό είναι και το δυνατό σημείο του site.

 11. Παναγιώτης says:

  Το ποσοστό 800Χ600 είναι 19,1% από την αρχή του χρόνου (reported period: year). Εξάλλου δεν θα μικρύνει πολύ. Δες το link που σου έστειλα στο nomad mail σου (κάνε resize το παράθυρο του explorer για να δεις πως δουλεύει το background). Δεν είμαι αρνητικός στις παρατηρήσεις σου. Να το συζητήσουμε.

 12. Musashi says:

  Εγώ βλέπω που έχει καταλήξει το 800Χ600 τον τελευταίο καιρό!

 13. Mike Miskis says:

  α). Πιστεύω ότι η αμμεσότητα των news είναι το δυνατότερο σημείο. Προτείνω να μη χαθεί, ο Musashi έχει δίκιο.

  β). Είναι καλό το ότι στις “στιγμές μας” βάζουμε link για επιλεγμένα posts (και όχι για όλα). Με αυτόν τον τρόπο οι “στιγμές μας” σιγά-σιγά γίνονται η “ιστορία μας”.

  γ). Το “θεμέλιο” του site είναι τα άρθρα-κείμενα. Πρέπει να εμπλουτιστούν, και η πρόταση του Βλάσση για καταγραφή εκεί της πορείας του κάθε project-οχήματος πρέπει να υλοποιηθεί a.s.a.p.
  Να ξεκινήσει δηλαδή μία σειρά από άρθρα που θα εξελίσονται συνεχώς, και τα οποία θα χρησιμεύουν και ως βάση δεδομένων στο μέλλον.
  Έτσι θα κερδηθεί πολύς χρόνος (και κόστος) από όποιον ξεκινήσει αργότερα κάτι παρόμοιο. Αυτό θα είναι χρήσιμο για εμάς, αλλά και για τους επισκέπτες του site.
  Χρειάζεται δουλειά από όλους όμως, κάτι σαν ημερολόγιο του κάθε project.

You must be logged in to post a comment.