Ταξιδιωτική οδηγία για την Αλγερία

Αγαπητοί NOMADS σας παραθέτω την επιστολή που μας έστειλε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλγερία που αφορά την διέλευση από την χώρα σε πιθανο ταξίδι στην Αφρική.

«Αγαπητέ κύριε Μουρατίδη,

Σε απάντηση της από 20.03.2005 ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας πληροφορούμε ότι προκειμένου να ταξιδεύσει κάποιος αλλοδαπός οδικώς στην Αλγερία πρέπει να έχει έλθει πρώτα σε συνεννόηση με Αλγερινό τουριστικό γραφείο, προκειμένου να συνοδεύεται από ξεναγό κατά τις μετακινήσεις του επί του Αλγερινού εδάφους.

Εκτός τούτου, δεν είναι δυνατή η μετάβαση οδικώς από την Αλγερία στο Μαρόκο, δοθέντος ότι τα Αλγερινο-Μαροκινά σύνορα είναι κλειστά.

Οποιαδήποτε μετακίνηση εντός της Αλγερίας θα πρέπει να πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή, αν και η χωρα δεν ζη πλέον την κατάσταση της δεκαετείας 1989-1999. Θα πρέπει εν πάσει περιπτώση, να έχετε υπ’οψιν σας ότι σε απομακρυσμένες περιοχές και στην αχανή έρημο ο κίνδυνος δεν εχει εξαφανισθεί τελείως.

Σας γνωρίζομε επίσης, ότι απαιτείται να έχετε τουριστική θεώρηση από την Πρεσβεία της Αλγερίας στην Ελλάδα αν αποφασίσετε να έλθετε στην Αλγερία.

Ελπίζω ότι οι πληροφορίες θα σας ικανοποιήσουν.

Στην διάθεσή σας για οιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Ιωάννης Νεονάκης»

Υ.Γ.
Ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλγερία και τον Κο Νεονάκη για την απάντηση.


2 Comments to “Ταξιδιωτική οδηγία για την Αλγερία”:
  1. Mike Miskis says:

    Αν κάποιος φίλος, επισκέπτης του site μας, είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Αλγερία, και θέλει να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του, τον παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail των nomads, γιατί οι πληροφορίες “από πρώτο χέρι” θα μας είναι πολύτιμες. Ευχαριστούμε τον κο Νεονάκη για την ανταπόκριση.

  2. Πάνος says:

    Πολλές πληροφορίες από δεύτερο χέρι:
    http://www.horizonsunlimited.com/cgi-bin/Ultimate.cgi
    Το πιό ενεργό και χρήσιμο αγγλόφωνο bulletin board που έχω εντοπίσει για τους μηχανοκίνητους ταξιδιώτες. Για την περίπτωσή μας επιλέξτε Regional Forums – Sahara Travel Forum ή κάντε αναζήτηση με λέξη: Algeria

You must be logged in to post a comment.