Patagonia, μερικές φωτογραφίες από το flickr
Posted in: Travel | 14 Comments »

Torres del Paine

Rio Limay

Παγετώνας Perito Moreno

Laguna Verde

Lago Grey

Bariloche

Ξενοδοχείο πολλών αστέρων

“and it takes a road to go nowhere…”

San Martin de los Andes

Οδυνηρά αφυπνιστική γεύση. Ο δεσμοφύλακας, το ίδιο μου το μυαλό, τα πεπερασμένα του όρια, το στενό μου οπτικό πεδίο, ο “νους”, όπως λέμε με τη Βίκυ στις κουβέντες μας, έτρεξε τρομαγμένος να κρυφτεί στην αποθήκη με τα ξύλα, κι’ εκεί να κάτσει και να μυξοκλαίει όπως έλεγε κι’ ένας από ‘μας, “σαν τη μύγα που γυρίζει γύρω από τη λάμπα, και νομίζει τελικά ότι η λάμπα είναι όλος ο κόσμος”… καθαρματάκι, μπορώ ακόμα πότε-πότε και σε νικάω!!

with a little help from my friends

Mike Miskis


14 Comments to “Patagonia, μερικές φωτογραφίες από το flickr”:
 1. Παναγιώτης says:

  Μας έριξες μαχαιριά…

 2. Musashi says:

  “Τα χειρότερα νεκροταφεία δεν είναι αυτά των ανθρώπων αλλα αυτά των πεθαμένων ονείρων”.

  Τώρα πουλάω το σπίτι μου και φεύγω!

 3. Dinos says:

  “Δεν χρειάστηκε να κινηθώ, ούτε καν να περπατήσω.
  Ενα ταξίδι του μυαλού, ήτανε, μες στις εικόνες.
  Ενα ταξίδι ήτανε. Πολύ μικρό για της φαντασίας μου το χώρο…”
  Σας ζηλεύω.

 4. Mike Miskis says:

  Ντίνο, εγώ δεν με ζηλεύω και πολύ:

  Να έχεις φάει τρελό κόλλημα με τη Παταγονία όλο το Σ/Κ, και Δευτέρα πρωί-πρωί να έχεις να πας στη Δ.Ο.Υ σου για τη περαίωση… δεν είναι και ότι πιο αξιοζήλευτο…

 5. Dinos says:

  Καλή επιτυχία!

 6. Mike Miskis says:

  Ντίνο, εγώ στο έχω πει: πρέπει η διαφημιστική να αγοράσει μια εκτυπωτική μονάδα!! (και πως τυχαίνει να έχω κάποια υπερσύγχρονη, κάθετη εκτυπωτική μονάδα στο νου μου…).

  Μετά κερνάω την ομάδα ταξίδι Patagonia και ταξίδι με παγοθραυστικό μέχρι Ανταρκτική. Δύο μήνες, και ούτε 25.000 το άτομο δεν είναι!!

 7. Q says:

  Mike η νότια Αμερική είναι ταξίδι-όνειρο ζωής που ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα…
  Και το ταξίδι στην Ανταρκτική …να προλάβουμε τους πάγους.

  Είναι όντως μαχαιριά…

 8. Νikos says:

  Εγώ λέω αν είναι να κάνουμε ένα τέτοιο ταξείδι να το κάνουμε σωστά: Να μεταναστεύσουμε στο “Ξενοδοχείο πολλών αστέρων”. Μόνιμα. Να γίνει αυτό το Nomado-χωριό/ξενοδοχείο. Εδώ χρειαζόμαστε 60 comments για να καταλήξουμε ποιοί και πως θα πάμε σε μία εκδρομή διάρκειας 60 ωρών, σε απόσταση 300χλμ., για φανταστείτε τι αλληλογραφία θα υπάρξει για να αποφασίσουμε να πάμε για 2 μήνες σε απόσταση 5.000 χλμ. Θα χρειαστούμε ένα δωμάτιο με σκληρούς δίσκους για να χωρέσουν τα σχόλια (χώρια τα αστεία, άλλο ένα κλειστό γήπεδο με σκληρούς δίσκους). Οπότε, άμα είναι να γίνει, ας το κάνουμε ολοκληρωμένο χωρίς πολλά πήγαινε-έλα… Πάμε μια και καλή… Και πείτε μου μετά, όταν θα είμαστε εκεί, για ΔΟΥ και περαίωση. Όποιος το κάνει προσδένεται οικιοθελώς (με το ζόρι) σε κοτρώνα με καδένα από δεξαμενόπλοιο στα πόδια και φουντάρεται στο ρήγμα της Ανατολίας να μετράει Τσουνάμι!

 9. Dinos says:

  Οπότε Νίκο… πάτα γωνία μπακλαβά!

 10. Mike Miskis says:

  Νικ, υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σε όσα γράφεις.

  Σκέψου μόνο ότι είναι ίσως το πιο αμόλυντο μέρος, έχει τα καθαρότερα νερά, αέρα, έδαφος, τροφή κ.λ.π. σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι τόσο αραιοκατοικημένη όσο θα ήταν όλη η Ελλάδα αν είχε όσους κατοίκους έχει μόνο ο Βόλος (!!), έχει μηδέν εγκληματικότητα, είναι μακριά από κάθε εστία πολέμων, βίας και αντιτρομοκρατικής υστερίας και είναι σημείο-κόμβος για όλες τις ερευνητικές, επιστημονικές και εξερευνητικές αποστολές προς την Ανταρκτική, έχει δηλαδή πάρα πολλές προοπτικές για δημιουργία και παραγωγή έργου.
  Εσύ, που θα προτιμούσες να ζήσει η οικογένεια σου, στην τελειωμένη Ευρώπη της ανεργίας και της μόλυνσης? Ας είναι καλά ο “δεσμοφύλακας”…

  Για την ιστορία, πολλοί φραγκάτοι δυτικοί έχουν αγοράσει τεράστιες εκτάσεις στην Παταγονία. Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στη χώρα είναι ο Luciano Benetton!!!

  … μόνο σε ένα δεν έχεις δίκιο, απ’ όσα γράφεις. 5.000χλμ? …μόνο?

 11. Νikos says:

  Ε, σε ευθεία αν τρυπήσεις τη γη, τόσο θά’ ναι… Αφού από την Αχαρνών μέχρι το σπίτι μου είναι 17 χλμ. πιστεύω ότι η Παταγωνία είναι (περίπου) 294,12 φορές πιο μακρυά, οπότε να, τόσο βγαίνει, 5.000,04 χλμ. Σιγά ρε Mike, για 40 μέτρα κάνεις έτσι?

 12. Mike Miskis says:

  “”…πιστεύω ότι η Παταγωνία είναι (περίπου) 294,12 φορές πιο μακρυά…””

  κορυφαίο!

 13. vlassis says:

  Mike εισαι υπερβολικός.
  Εχω προσφορά 14000€ + αεροπορικά + προσωπικά έξοδα.

 14. Mike Miskis says:

  Ναι, τώρα τράβα μας και μια κλοτσιά στα….

You must be logged in to post a comment.