Streetpanthers

Ρίξτε μια ματιά σ΄αυτό το site. Νομίζω τέτοιες ενέργειες πρέπει να επικροτούνται και να προβάλλονται.

http://www.streetpanthers.gr/index.html


16 Comments to “Streetpanthers”:
 1. Παναγιώτης says:

  Με μια γρήγορη ματιά στο site τους διαφωνώ…

 2. Συμφωνώ με τον Πάνο. (δηλαδή διαφωνώ). Μην ξεχνάμε ότι έχουμε πρόσφατο γεγονός στην ομάδα…

 3. Mike Miskis says:

  Χαρακτηριστική περίπτωση φασιστοτραμπουκισμού, με φτηνή ρητορική και πρόφαση το δίκιο των αδύναμων.

 4. vlassis says:

  Συγνωμη ρε παιδια αλλα με τι ακριβως διαφωνείτε?
  Ποιο ειναι το μεμπτο που βρηκατε στο site τους?

 5. Παναγιώτης says:

  Συμφωνώ με τον σκοπό τους, διαφωνώ με τον τρόπο…
  Δείξε μου πόσο λάθος, ασυνείδητος και ανάλγητος είμαι που παρκάρω στο πεζοδρόμιο αλλά μην απλώνεις χέρι πάνω μου…

 6. Musashi says:

  Εγώ διαφωνώ με αυτούς που διαφωνούνε συνεπώς συμφωνώ (εν μέρει) με το site. Δεν θα έλεγα ότι βάζουν χέρι πάνω μας με ένα αυτοκόλητο αλλά μας δείχνουν πόσο ασυνείδητοι μπορούμε να γίνουμε κάποιες φορές και λέω κάποιες φορές γιατί δεν συμφωνώ με την άποψη ότι κάποιος είναι “γάϊδαρος” κατ’εξακολούθηση αλλά εκ περιστάσεως. Επειδή γνωρίζω κάποιους από τα παιδιά, σίγουρα το φασιστοτραμπούκοι δεν τους ταιριάζει σε καμία περίπτωση αντιθέτως πρόκειται για ανθρώπους με αυξημένη κοινωνική συνείδηση που τους παρακινεί η αγανάκτηση!

  Mike Mour

 7. Mike Miskis says:

  “Η γενιά μας σφυρηλατείται στον αγώνα, το κορμί και το μυαλό μας ατσαλώνωνται στη μάχη”…
  Ας φάμε και κανένα κρουασάν, πριν το επόμενο κατόρθωμα.

  Ακτιβισμός = η έμπρακτη αντίδραση ενάντια σε φορείς εξουσίας (κυβερνήσεις, εταιρείες κλπ).

  Η έμπρακτη αντίδραση ενάντια σε μεμονωμένα άτομα/πολίτες, λόγω κάποιου κοινού στοιχείου στη συμπεριφορά τους δεν είναι ακτιβισμός, είναι αυτοδικία. Το σύνθημα “οι παράνομοι ξεκίνησαν πρώτοι” έχει χρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν για να ξεπεραστεί το όριο της… παράνομης αντίδρασης. Δεν έχει σημασία αν η αυτοδικία είναι να κάψεις την περιουσία του άλλου, να την χαράξεις με σουγιά, να της κολλήσεις ένα αθώο αυτοκολλητάκι ή να πυροβολήσεις. Σημασία έχει ότι έχεις περάσει σε μια σφαίρα ενεργειών, όπου το όριο βάζει η προσωπική σου “αίσθηση περί δίκαιης τιμωρίας”, περί αντιμέτρων. Ουσιαστικά έχεις περάσει στη σφαίρα της αξιολόγησης και δικαίωσης των ενεργειών σου από εσένα τον ίδιο, ή από την ομάδα στην οποία είσαι ενταγμένος. Ο ορισμός του πογκρόμ δηλαδή… Σε λίγο τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του ολυμπιακού και του παο θα τα λέμε ακτιβισμό.

  Προς αποφυγή παρεξήγησης:
  Σαφώς και όσοι παρκάρουν πανω σε διαβάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι, στιγμιαία τουλάχιστον, γάϊδαροι.
  Σαφώς και οι οι τύποι του streetpanthers μου μοιάζουν περισσότερο για χαβαλέδες παρά για πογκρομίστες.
  Σαφώς και πολλές φορές έχω ασκήσει αυτοδικία (και όχι με αυτοκολλητάκια..).
  Δεν έχω βγει όμως να το διαφημίζω στο internet σαν ακτιβισμό, για να μου πούνε μπράβο, ούτε έχω παροτρύνει κανέναν να ακολουθήσει το παράδειγμα μου.

 8. Musashi says:

  ….εξακολουθώ να διαφωνώ με τα παραπάνω……!

 9. Mike Miskis says:

  “NOMAD NEWS – απόψεις και σκέψεις…..κλπ”

  i love you, too

 10. Παναγιώτης says:

  …εγώ συνεχίζω να διαφωνώ με τους τύπους. Θεωρώ τον τρόπο που επέλεξαν να μας “συμμορφώσουν” υπεροπτικό, προσβλητικό, άκομψο, όπως δηλαδή θα χαρακτήριζα και τη συμπεριφορά αυτών που παρκάρουν οπουδήποτε…

 11. Musashi says:

  …εγώ διαφωνώ με τον Παναγιώτη……

 12. Musashi says:

  …άλλος κανείς δεν έχει γνώμη;;

 13. stelios says:

  Μου έχει τύχει πολλές φορές να περπατάω και πάνω στο πεζοδρόμιο να είναι παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ποιος δίνει το δικαίωμα στον οδηγό του να θεωρεί ότι μπορεί να παρκάρει (εκεί που δεν είναι θέση παρκαρίσματος) και να με αναγκάζει να κατεβώ στο δρόμο με κίνδυνο να τραυματιστώ (είτε επειδή στραβοπάτησα στο σκαλοπάτι, είτε επειδή με χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο; Και εμένα που είναι το δικαίωμα μου να περπατάω στο πεζοδρόμιο (που πλήρωσα να φτιαχτεί) με τους φόρους μου; Και μην σκέφτεστε ότι είστε Ο Μιχάλης και ο Στέλιος και ο Παναγιώτης. Σκεφτείτε ότι μπορεί να είναι ένας ανάπηρος που να μην μπορεί να κατέβει έστω και αυτό το μικρό σκαλοπάτι. Ή μια μαμα με καροτσάκι με μωρό. Ή ένα παιδάκι. Έχουν λιγότερα δικαιώματά αυτοί; Εγω πολλές φορές έχω αγανακτήσει με κάτι τέτοιες περιπτώσεις σε σημείο που να καλέσω την αστυνομία (δηλαδή να ΜΗΝ περάσω στη σφαίρα της αυτοδικίας). Όμως είτε η αστυνομία έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει, είτε όταν φτάνει να έχει φύγει το αυτοκίνητο από το πεζοδρόμιο. Πως (και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης) θα ΜΑΘΕΙ αυτός ο οδηγός οτι σφάλλει; Ότι κάνει κάτι που έιναι λάθος; Ότι γιατί δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του; Αυτό νομίζω είναι το νόημα του των street panthers. Δεν νομίζω ότι προωθούν την βίαιη δράση, μόνο την ενημέρωση με ένα ίσως ποιο τονισμένο τρόπο.
  Έιμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν σεβόμαστε τις διαβάσεις πεζών. Όμως ακόμα και στη Βηρυτό που φημίζεται για το μπάχαλο στους δρόμους, οι οδηγοί σεβόντουσαν τους πεζούς. Εμείς…

 14. Παναγιώτης says:

  “Πως (και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης) θα ΜΑΘΕΙ αυτός ο οδηγός ότι σφάλλει;”
  Σωστή γενική και καλλιτεχνική παιδεία από το δημοτικό…

 15. Νίκος says:

  Παιδιά, εγώ συμφωνώ με τους τύπους. Υπό καμία περίσταση, υπό κανένα καθεστώς δε δίνεται το δικαίωμα σε έναν οδηγό αυτοκινήτου να καταλαμβάνει τον (ελάχιστο στην Ελλάδα) χώρο που προορίζεται για τους πεζούς. Πόσο μάλλον αφού σε αυτό τον χώρο κινούνται και ανάπηροι και τυφλοί και κάθε είδους άνθρωπος που είτε δε θέλουν, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν με τροχοφόρο όχημα. Και σαφώς πρόκειται για την εξουσία του ισχυρότερου, αλλιώς θα βλέπαμε και πεζούς να περπατάνε μέσα στη μέση του δρόμου… Αλλά όχι, πάντα και μόνο τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια. Προσωπικά, έχω τραβήξει με το τζιπ, αυτοκίνητο από πεζοδρόμιο όπου περπατούσε ολόκληρη τάξη δημοτικού σχολείου, επί της Αχαρνών. Έτυχε να είμαι δίπλα (κανονικά παρκαρισμένος) και είδα ότι οι συνοδοί των παιδιών είχαν προβληματιστεί πως θα κατέβαζαν καμιά 30ριά παιδιά στην Αχαρνών για να συνεχίσουν τη βόλτα τους. Ε, τον βουτάω από τον πίσω γάτζο και τον έβγαλα κάθετα στη δεξιά λωρίδα της Αχαρνών. Δυστυχώς δεν ήρθε εκείνη την ώρα. Θα το ήθελα πολύ. Πιστεύω ότι δε μπορείς να γ@*%$ τους άλλους χωρίς επιπτώσεις, απλά και μόνο για να μην ταλαιπωρηθείς., κάνοντας κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό εφόσον οδηγείς αυτοκίνητο.

 16. Mike Miskis says:

  Στέλιο, Νίκο….κανείς (μα κανείς) δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτά που γράφετε!!
  Είναι σαν να συζητάμε για το αν το μεσημέρι είναι μέρα και τα μεσάνυχτα νύχτα…

  Το θέμα όμως δεν είναι η γαϊδουριά όσων παρκάρουν στις διαβάσεις κλπ. Το θέμα είναι ο τρόπος αντίδρασης, η νοοτροπία πίσω από την υιοθέτηση αυτού του τρόπου, η διαφήμιση του, καθώς και η προβολή του ως αντιεξουσιαστική δράση (με τον όρο ακτιβισμός), κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι.

  Όσο για το ερώτημα του Στέλιου, δυστυχώς η άποψη μου δεν ταυτίζεται με την απάντηση του Πάνου. Φοβάμαι όμως ότι αν την εκθέσω εδώ τηλεγραφικά, θα παρεξηγηθεί, αλλιώς θα έπρεπε να γράψω αρκετά μεγάλο κείμενο, πράγμα που μου είναι αδύνατο σήμερα λόγω φόρτου.

You must be logged in to post a comment.