Εμείς είμαστε;

Εμείς είμαστε αυτοί οι ταξιδιώτες; Εμείς είμαστε αυτοί που ταξίδεψαν σ’ αυτόν τον δρόμο, που είδαν αυτόν τον τόπο; Εμείς είμαστε αυτοί που συνάντησαν αυτούς τους ανθρώπους, που περπάτησαν σ’ αυτά τα κάστρα και τα χωριά; Εμείς είμαστε αυτοί που γλίστρισαν πεζοί και οδηγώντας σ’ αυτή τη λάσπη; Από τη στιγμή που γυρίσαμε από την Τρανσυλβανία έχω δει τις 2500 φωτογραφίες που φέραμε πίσω εκατοντάδες φορές. Τις ξέρω τόσο καλά που μπορώ να πω για κάθε μία ποιός την τράβηξε και που. Όταν όμως τις είδα σήμερα στη θέση τους εκεί κάτω από το οικείο μενού του site μας ήταν σαν να τις έβλεπα για πρώτη φορά. Πραγματικά σας λέω συγκινήθηκα. Ισως τελικά να είμαστε όντως εμείς αυτοί που πήγαν εκεί.


15 Comments to “Εμείς είμαστε;”:
 1. stelios says:

  WHOUAOU! Bravo Παναγιώτη! Τρομερή δουλειά!

 2. Παναγιώτης says:

  Δεν έγινε όπως ήθελα γιατί δεν υπήρχε χρόνος. Πολλές φωτογραφίες δεν φαίνονται όπως θα έπρεπε. Αν επέμενα στην αρχική απόφαση να επεξεργαστώ την κάθε μία ξεχωριστά δεν θα τις βλέπατε σύντομα. Όλες ετοιμάστηκαν αυτόματα με ένα σετ ρυθμίσεων που άλλες τις κολακεύει και άλλες τις καταστρέφει! Μερικές έχουν στίγματα, μιά νομίζω είναι στραβή! Φιλοδοξώ να επανορθώσω σε βάθος χρόνου! (‘Ισως και με κάποιο απλό σχόλιο στον κενό χώρο κάτω δεξιά στην σελίδα της κάθε φωτογραφίας. πχ. “Περπατώντας στο Sibiu”, “Στο δρόμο για τα Καρπάθια” κ.ο.κ.)

 3. Mike Miskis says:

  Πάνο, συγχαρητήρια.
  Μόλις βάλαμε δύο μεγάαααλες κούπες καφέ και….θα σου πούμε περισσότερες εντυπώσεις το πρωί!!

 4. vlassis says:

  Παναγιωτη μπραβο σου και για την ιδεα και την υλοποιηση.
  Υπαρχει ομως κατα την γνωμη μου ενα μικρο προβληματακι 🙄

  Λειπουν 2500-344= 2156 φωτογραφιες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😈

 5. Dinos says:

  Παναγιώτη συγχαρητήρια για όλη την προσπάθεια και την καλλιτεχνική ματιά σου!
  Οι εικόνες είναι μια χαρά και ας έχουν ατέλειες!
  Θα γούσταρα όμως να βάλεις και στις στιγμές μας το ανθρώπινο και το τετρακίνητο στοιχείο, γιατί εμένα μου λείπει (π.χ. ο Βλάσης στον αέρα, ο Νικόλας στο δάσος κ.λπ )

 6. Mike Miskis says:

  Πάνο, σου έστειλα τα στατιστικά από όλους.

 7. Musashi says:

  Πάνο, φίλε μου, πολύ καλή δουλειά. Χαίρομαι που νομίζεις ότι δεν είναι τέλεια. Για μας είναι!!

 8. Musashi says:

  Να συμπληρώσω ότι θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να είχαμε το Trace από τα GPS πάνω σε χάρτη με την δυνατότητα να τα κατεβάσει κανείς. Και κάποια μικρά Videos …..άν υπαρχουν!!

 9. Παναγιώτης says:

  Τα tracks για να είναι αξιοποιήσιμα από κάποιον μάλλον θα πρέπει να είναι σε μορφή (είδος αρχείου) συμβατή με τη συσκευή του (π.χ. Garmin, Magellan, PocketPC, Palm κ.ο.κ). Είναι κάτι που χρειάζεται λίγο ψάξιμο. Με την ευκαιρία τα στατιστικά του ταξιδιού είναι έτοιμα:
  http://nomad.gr/transylvania-statistics.html

 10. Παναγιώτης says:

  Για την ασυμφωνία στην κατανάλωση των Jimny θα ξανακοιτάξω τις σημειώσεις μου. Θυμάμαι ότι με τον Βασίλη γεμίζαμε μαζί οπότε κάποιος από τους δυό μας έχει υπολογίσει λάθος.

 11. bill says:

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φωτογράφους της εκδρομής για τη δυνατότητα που μας δίνουν να ξαναθυμηθούμε αυτά που περάσαμε…

 12. bill says:

  Το λάθος πιστεύω ότι οφείλεται στις ψηλότερες ρόδες που εκτός από λιγότερη κατανάλωση μειώνουν και την ένδειξη των χιλιομέτρων στο κοντέρ.

 13. Mike Miskis says:

  Σωστό, Βασίλη, αλλά 30% διαφορά?? Ξανακοιτάξτε το, και οι δύο.
  Επίσης η κατανάλωση του Ντίνου, με τόσο υπέρβαρο, μου φαίνεται μικρή, ξέροντας ότι το συγκεκριμένο μοτέρ δίνει περίπου 20-22 λίτρα σαν μέση τιμή στον Δημήτρη, χωρίς να ξεπερνά το ωφέλιμο.
  Όλα τα στοιχεία που δίνουμε από το site πρέπει να είναι 100% ακριβή, και αυτή είναι μέχρι τώρα η πρώτη προτεραιότητα σε όλα τα άρθρα. Μη ξεχνάμε ότι το site χρησιμεύει και ως έγκυρη πηγή δεδομένων, πράγμα που αποτελεί μία από τις κύριες επιδιώξεις μας.

 14. Παναγιώτης says:

  Λοιπόν βρήκα το λάθος μου. Υπολόγιζα στα λίτρα και τα 20 του μπετονιού. Οπότε τελική και σωστή κατανάλωση για το Jimny μου μέχρι 5/1/2006 που μετρούσα: 12,02 lt/100km. Το διόρθωσα και στα στατιστικά.

 15. Mike Miskis says:

  Πάνο, τελικά η πραγματική μέση κατανάλωση του Cherokee ήταν 22 lt / 100km.
  Ο Ντινάκουλας σε παρακαλεί να το διορθώσεις.

You must be logged in to post a comment.