Η νύφη το’σκασε (αισθηματικό μυθιστόρημα με γυναίκες και αυτοκίνητα)

1). Το σκηνικό

Μετά το άδοξο τέλος του Land Cruiser στις 22 Ιουνίου και με δεδομένη την επιλογή μου να περιμένω 2-3 χρόνια για την νόμιμη αποζημίωση αντί να συμβιβαστώ, προέκυψε η ανάγκη για άμμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών που άφησε το LC, δηλαδή καθημερινές μετακινήσεις, κάποιες εύκολες δραστηριότητες και ταξίδια.

Καθώς είχα άφθονο χρόνο να το σκεφτώ, τους μήνες της ανάρωσης, αποφάσισα να διαλέξω ένα μεσαίο 4Χ4 5-6 ετών το οποίο να αρέσει και στην Άννα, έτσι ώστε αργότερα να το κρατήσει εκείνη, μιας και ήθελε ξανά ένα «τζιπ». Η ιδέα μάλιστα ήταν δικιά της, βλέπετε 5 χρόνια με Jimny δεν ξεχνιούνται. Η λογική πίσω από την ιδέα ήταν σωστή, έτσι άρχισε το ψάξιμο των εναλλακτικών.

2). Το προξενιό

Σύντομα καταλήξαμε στο κλασσικό Cherokee, το τετράγωνο φυσικά, με το δυομισάρι μοτέρ των 118 ίππων. Το τετράλιτρο ήταν εξαρχής εκτός, λόγω αυτόματου σαζμάν (γούστα είναι αυτά), αλλά και λόγω κατανάλωσης φυσικά, μιας και μιλάμε για 35-40.000 χλμ το χρόνο. Αρκετοί χώροι, αργό μεν αλλά με καλή γενικά αξιοπιστία και επαρκείς εκτός δρόμου δυνατότητες για τα εύκολα. Γίνεται και φοβερό “όπλο” για extreme σκηνικά, αλλά ο στόχος ήταν η γενική χρήση, όχι τα extreme σκηνικά. Εκτός αυτού είναι και κλασσικό και όμορφο…

Έπεσε λίγο ψάξιμο, ο πρώην Mr Jeep Γιώργος Οικονόμου βοήθησε πολύ (thanks, Γιώργο!!) και τελικά βρέθηκε ένα μπλε limited του 2000 στην Jeep Γλυφάδας, με εγγύηση. Πήγα, το έλεγξα, ήταν όντως πεντακάθαρο, πραγματικά πολύ καλή περίπτωση. Αφού έπεισα τον εαυτό μου ότι είναι μια απόλυτα ορθολογική επιλογή το αποφάσισα, και η Άννα το δέχτηκε θετικά. Το έκλεισα τηλεφωνικά, και σήμερα πήγαμε να τακτοποιήσουμε χαρτιά και οικονομικά.

3). Η γνωριμία

Όταν φτάσαμε ο άνθρωπος μου στην Jeep είχε λίγη δουλειά και, για να μην περιμένουμε άσκοπα, πρότεινα στην Άννα να κατέβουμε να της το δείξω. Πράγματι κατεβήκαμε στη υπόγεια αίθουσα και το είδαμε να μας περιμένει, καθαρό και αξιοπρεπές και καλοστεκούμενο σαν γριζομάλλης υποψήφιος γαμπρός.

– Ναʼτο αυτό εκεί το μπλέ, έλα να στο δείξω.

Πλησιάσαμε, το έβαλα μπρος, μοτεράκι ρολόϊ.

– Κοίτα τι καθαρό που είναι το σαλόνι του, έχει και μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, θα χωρέσει άνετα τα πράγματα για το ταξίδι στη Λιβύη, κοίτα που είναι αγκρατζούνιστο, και έχει και δερμάτινα, και έχει και full extra, και δεν είναι αυτό το απαίσιο μπλεμώβ, είναι φωτεινό μπλέ, και άκου τι ωραία που δουλέυει, θέλεις να μπεις μέσα να το δεις?

Σιωπή.

Γυρίζοντας συνειδητοποίησα ότι μιλούσα στην πλάτη της Άννας.

4). «Άντε γειά!!!»

Πέντε μέτρα πιο πέρα στεκόταν ένα ολοκαίνουργιο Wrangler Golden Eagle, εκθαμβωτικό. Κατάμαυρο, με μισές πόρτες, μαύρο soft top, μαύρο κάλυμα στο καπώ, ανθρακί ζάντες και χακί σαλόνι.

Η Άννα δεν είχε ασχολήθεί με το Cherokee ούτε δευτερόλεπτο. Με το που το είδα κατάλαβα κιʼεγώ ότι η ορθολογική μου αυταπάτη δεν είχε πλέον πιθανότητα, εξάλλου σε λίγες μέρες γίνομαι 36, λίγο αργά για να αλλάξω χαρακτήρα. Το πλησίασα, είδα ότι είναι το 16βάλβιδο με τους 150 ίππους, το 6άρι σαζμάν της Aisin και τον 44άρη πίσω άξονα και… τέλος!! Πως θα χωρέσει τα πράγματα για τη Λιβύη, δεν ξέρω. Πως θα ταξιδεύει με το soft top, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι συσκευές, έχουν ζωή, και αυτό που ένιωσα εκείνη την ώρα ήταν καθαρά ενστικτώδες.

Μετά την ημέρα που πρωτοείδα το teras ολοκληρωμένο, που δεν θα την ξεχάσω ποτέ, αυτή ήταν η πιο συναισθηματική μέρα μου, ανάμεσα στις τόσες που έχω να θυμάμαι διαλέγοντας αυτοκίνητα. Λάθος, υπήρξε και μια άλλη τέτοια μέρα, πολλά χρόνια πριν, όταν ανακάλυψα μέσα σε έναν κήπο ένα σκουριασμένο Land Rover Series IIΙ. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, παλιά ιστορία…

Άννα, ευτυχώς που διαλέγεις πάντα με την καρδιά…

Mike


17 Comments to “Η νύφη το’σκασε (αισθηματικό μυθιστόρημα με γυναίκες και αυτοκίνητα)”:
 1. Παναγιώτης says:

  Με γειάάά!!! Mike βρες όνομα!

 2. Παναγιώτης says:

  Τέταρτο μαύρο αυτοκίνητο στους Nomads! (πέμπτο με το τέως του Βλάσση!) Μήπως σας επηρέασε το background του site;!!

 3. Musashi says:

  Τελικά ΝΟΜίζω ότι το NOMAD χρώμα είναι το ΜΑΥΡΟ! Καλοτάξιδο!

 4. vlassis says:

  Εν χορω.

  “Εισ’ενα τρελοκοριτσο με μινι Jeep”

  Καλοριζικο και καλοταξιδο.

 5. Γιώργος says:

  Καλοτάξιδο!! Να το χαρείτε.
  Και με το soft top θα ταξιδεύει……..
  Και στη Λιβύη θα πάει……..
  Φαντάζομαι ότι και το ίδιο (εκτός από εσάς) θα ανυπομονεί να συμμετέχει σε nomadoδραστηριότητα…

 6. Mike Miskis says:

  Εννοείται ότι θα πάει…
  και θα ταξιδέψει…
  και το τρέϊλερ θα κουβαλήσει…
  Όσο για τις δραστηριότητες, ετοιμαστείτε για “κουμάντο” σε nomadgirl… στις easy εννοείται. Να δω τι δικαιολογία θα βρει ο Στελίνος τώρα, xe xe xe
  Το θέμα είναι πως το στήνεις για όλα αυτά μαζί…

 7. Dinos says:

  ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΣ!!!

 8. Ζωή says:

  ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ !!!
  Με πολλές και όμορφες διαδρομές

 9. stelios says:

  Καλορίζικο, καλοτάξιδο, καλοφόρετο, καλο-κλπ-κλπ! Ήταν love at first sight! Και συνήθως αυτοί οι έρωτες διαρκούν μια ζωή! Σέλω βόλτα! Σέλω άτα-τουτού!

 10. Παναγιώτης says:

  Στέλιο καταλαβαίνω πόσο θέλεις βόλτα. Είναι ένα από τα δύο πράγματα που βλέπεις συνήθως στον ύπνο σου!!

 11. dimitris says:

  ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ; ΑΞΟΝΙΚΗ ΕΚΑΝΕΣ ΕΚΕΙ;
  ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΗΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ
  ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ . ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΝΑ !!!!!! ΜΑΙΚ – ΒΛΑΣΣΗ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
  ΕΝΑ MANUAL ΦΟΡΤΩΣΗΣ-ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΩΔΗ ΧΩΡΟ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ .
  ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΠΑΙΔΙΑ.
  Υ.Γ. ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΑΡΗΚΑ ;
  ΖΗΤΩ !!!!!!

 12. Κωνσταντίνα says:

  Να σας ζήσει για όσα καιρό αντέξει στα χέρια σας!!! Να είστε καλά και να χαρείτε το jeepάκι σας στις nomadοεκδρομές! Άντε φτιάξιμο πάλι από την αρχή..! Πολλά φιλιά και την αγάπη μας. Μας έχετε λείψει…
  Κωνσταντίνα – Βασίλης

 13. Mike Miskis says:

  Thanks, everybody!!!
  Με τόσο ωραίες ευχές πως να μην είναι καλοτάξιδο…
  Βλάσση, σε συνέχεια της κουβέντας μας, το στήσιμο θα είναι εντελώς διαφορετικό από του Δημήτρη, πολύ πιο νορμάλ:
  2 ίντσες ΟΜΕ Heavy Duty χωρίς SYE, οι αντιστρεπτικές στη θέση τους, 31 ίντσες Cooper STT με 4.11, ARB πίσω, open μπροστά.

 14. vlassis says:

  Βρε καλως την Κωνσταντινα.
  Που ‘στε σεις βρε????

  Βασιλακη δεν ξεκολλας να ερθεις καμμια βολτα??
  Η Τατιανα σε ψαχνει . Θελει σοκολατα.

 15. vlassis says:

  Για το 31″ χλωμο το βλεπω.

  Τωρα μου αναβεις φωτιες το ξερεις ετσι?
  Με βλεπω να φτιαχνω το wrangler και να οδηγαει η Αλεξανδρα στις εκδρομες.

 16. Mike Miskis says:

  Αυτό με την Τατιάνα μη το δει η Κωσταντίνα…

  Θα προτιμούσα 32, αλλά σε 15άρι βγαίνει πολύ φαρδύ τελικά για τα γούστα μου (285). Οπότε αναγκαστικά θα είναι λίγο χαμηλό. Φτιάξε το TJ σαν του Δημήτρη, για τις no limits δραστηριότητες.

 17. bill says:

  Βλάσση, την Παρασκευή θα τα πούμε. Κι εμείς σας πεθυμήσαμε.

You must be logged in to post a comment.