Nomads “Transylvania – Jan2011”

Πάμε λοιπόν…
.

.
Λόγω του ΤΑΤ αλλά και των άρθρων στον τύπο (εδώ έχουμε βάλει κι’εμείς το χεράκι μας), τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι οι Έλληνες offroaders που έχουν επισκεφτεί αυτόν τον μοναδικό τόπο. Η ιδιαιτερότητα του ταξιδιού που σχεδιάζουμε είναι ότι θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του χειμώνα (όπως και δύο από τα προηγούμενα), στην εποχή που κατά τη γνώμη μου η Τρανσυλβανία αποκαλύπτει τον γοτθικό της χαρακτήρα σε όλο του το μεγαλείο. Αυτό που μένει περισσότερο στον ταξιδιώτη ιδίως αν την επισκεφτεί χειμώνα, είναι το ταξίδι στον χρόνο, πίσω σε άλλη εποχή.
.

.
Ακολουθούν λίγες πληροφορίες, ώστε η πρετοιμασία πληρωμάτων και αυτοκινήτων να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Διάρκεια:
Αναχώρηση από Αθήνα 31/12ου. Έξοδος από την Ελλάδα 01/01ου, πριν το ξημέρωμα. Επανείσοδος στην Ελλάδα 08/01ου το βράδυ. Επιστροφή Αθήνα 09/01ου.

Συνθήκες ταξιδιού:
Για να φτάσουμε στον προορισμό μας θα κινηθούμε στους δρόμους της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Θα έχουμε μεγάλα κομμάτια αυτοκινητόδρομου και μεγάλα κομμάτια επαρχιακών δρόμων. Οι επαρχιακοί δρόμοι είναι σαν της Ελλάδας, μόνο που έχουν πολλές τρύπες (σημεία που η άσφαλτος έχει κοπεί) και πολλά παλιά αυτοκίνητα που κινούνται αργά. Δεν είναι δρόμοι για evo ούτε για S3. Με τα ελαστικά υψηλού προφίλ που χρησιμοποιούμε δεν θα έχουμε πρόβλημα, αρκεί να μην έχουμε υπερφορτώσει τα οχήματα και να έχουμε κάνει σχολαστικό σέρβις. Προσοχή στα ρουλεμάν των τροχών, τραβάνε τον τάραχο τους με το φορτίο και τις τρύπες.
Αν ο καιρός είναι φυσιολογικός, ακόμα και αν χιονίζει στο δρόμο, δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα θέμα. Αν πέσουμε σε χιονοθύελλα όπως πέσαμε το 2008, τότε θα είναι extreme.
.

.
Για να μη λέμε πολλά, απλά βάλτε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να φροντίσουμε μόνοι μας για την ασφάλεια μας. Δηλαδή: υγρό για το παρμπρίζ με δείτη θερμοκρασίας όσο χαμηλότερο βρούμε (το 2008 βάλαμε στο G υγρό με δείκτη -70 C και πάγωσε, ούτε εγώ το πίστευα), έξτρα υγρό τζαμιών μέσα στο όχημα για να το ρίχνουμε με το χέρι αν χρειαστεί, ένα εφεδρικό δοχείο με καύσιμο τα μικρά οχήματα (οι βενζίνες), μήπως χρειαστεί να διανυκτερεύσουμε στο όχημα, υπνόσακοι και τρόφιμα-νερό, καλός ασύρματος και φακός, γάντια και σκουφιά πρόχειρα μέσα στο ντουλαπάκι.

Την ημέρα που διασχίσαμε τη Βουλγαρία το 2008 υπήρξαν δεκάδες θύματα λόγω της κακοκαιρίας. Tις τελευταίες ώρες του ταξιδιού (αφού νύχτωσε) είμασταν πρακτικά τα μόνα οχήματα που κυκλοφορούσαν στο δρόμο, ο “κρατικός μηχανισμός” είχε εξαφανιστεί και το ότι φτάσαμε τελικά στα σύνορα με τη Ρουμανία είχε να κάνει αποκλειστικά με τα τάματα στη Μεγαλόχαρη και με τις δυνατότητες μας. Για ευνόητους λόγους δεν καταφέραμε να έχουμε φωτό από αυτό το σκέλος του ταξιδιού μας!! Οι πιθανότητες να ξαναπετύχουμε τέτοιες συνθήκες είναι 1 στις 1000 αλλά επειδή το ζήσαμε τότε, απλά να το έχουμε υπόψη μας.
.

.
Αλυδίδες χιονιού: εξαρτάται αν είστε διατεθιμένος να καταστρέψτε το αυτοκίνητο οδηγώντας με αλυσίδες για εκατοντάδες χιλιόμετρα. Προσωπικά δεν το κάνω. Από την άλλη, είναι μια μορφή προστασίας καθώς δίνουν καλύτερο φρενάρισμα.

Το πιθανότερο (οι 999 στις 1000) είναι ότι θα ταξιδέψουμε χωρίς προβλήματα και ασφαλείς. Λάβετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να έχουμε ένα σχετικά σβέλτο ρυθμό για να βγουν οι αποστάσεις. Μην αγχωθήτε, δεν θα τρέχουμε. Απλά δεν θα σερνόμαστε γιατί θα πρέπει να κάνουμε και συχνές στάσεις, λόγω παιδιών και λόγω ανεφοδιασμού.

Ανεφοδιασμός:
Κανένα θέμα, ίσα-ίσα που η βενζίνη και το diesel είναι φθηνότερα από τα Ελληνικά και πολύ καλής ποιότητας. Στάση θα κάνουμε όσο συχνά χρειάζεται το λιγότερο αυτόνομο όχημα.

Επιμένω στα καλά ελαστικά μεικτής χρήσης γιατί δεν θα ήθελα να έχουμε κανένα απρόοπτο στην άσφαλτο, ούτε να μπλέξουμε με αστυνομίες, οδικές βοήθειες κλπ στη Βουλγαρία, άρα θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες οποιουδήποτε τροχαίου συμβάντος. Καλά λάστιχα, καλός ασύρματος και προπαντώς καλή οδήγηση.

Στο Βουκουρέστι:
Θα περάσουμε την πρώτη νύχτα του ταξιδιού μας και στην επιστροφή την τελευταία. Θα μείνουμε σε ένα πολύ τυπάδικο μικρό ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
.

.

Τα οχήματα μας θα έχουν ένοπλη φύλαξη όλο το βράδυ. Αν οι φίλοι μας εκεί κρίνουν πως είναι καλύτερα να διανυκτερεύσουμε αλλού θα κανονίσουν ανάλογα. Πάντως εκεί έχουμε κάτι πολύ καλά μποέμ μπαράκια και ταβέρνες σε απόσταση 5′ με τα πόδια.
.

.
Στην Τρανσυλβανία:
Θα φτάσουμε στις 02/01ου.
Το σπίτι μας για όσες μέρες μείνουμε εκεί, θα είναι αυτό:
.

.
Είναι ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα, ανακατασκευασμένο με πόρους της UNESCO το οποίο λειτουργεί σαν χώρος επίσκεψης για σχολές και σαν ξενώνας.
.

.
Είναι μοναδικό στην Τρανσυλβανία, και τα παιδιά το έχουν κλείσει ολόκληρο για την ομάδα. Διαθέτει μόνο 11 κλίνες, οπότε αν είμαστε περισσότεροι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι υπόλοιποι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κάποιο κρεβάτι εκστρατείας ή να διανυκτερεύουν σε σπίτια στο κοντινό χωριό.
.

.
Στο εσωτερικό των σπιτιών μην περιμένετε τη ζέστη που έχουμε σπίτι μας. Δεν υπάρχει καλοριφέρ ούτε τζάκι. Υπάρχουν κεραμικές θερμάστρες και γενικά είναι ανεκτά, αλλά μη περιμένετε να κυκλοφορούμε με μπλουζάκια μέσα στο σπίτι.

Στο αρχοντικό που θα μείνουμε, οι γυναίκες από το χωριό θα μας ετοιμάζουν ντόπια φαγητά. Ψωμί ψημένο στο φούρνο του σπιτιού, από στάρι από τις αποθήκες του σπιτιού, πρωινό με χοιρινό λίπος τσιγαρισμένο στο τηγάνι, τυριά από το χωριό κλπ. Επίσης έχουν ένα απόσταγμα που μοιάζει με γκράπα και τραβιέται με το κρύο.

Στα χωριά οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ φιλικοί και λίγο ντροπαλοί. Κανένα θέμα ασφάλειας για τα οχήματα δεν τίθεται, όπως παντού στον κόσμο, οι πόλεις είναι επίφοβες και όχι η επαρχία.

Κάστρα και διαδρομές:
Από τη βάση μας θα καλύπτουμε με καθημερινές εξορμήσεις ένα τμήμα της περιοχής, όσο πραλάβουμε. Έχουμε τόσες φορές συζητήσει για τα κάστρα και τα χωριά της περιοχής, όσο και για τις διαδρομές, που δεν έχει νόημα να γράψω κάτι. Απλά σας λέω ότι, τόσο τα πολιτιστικά αξιοθέατα όσο και το terrain, είναι απίστευτα. Αν δεν κάνει παγωνιά και ιδίως αν έχει νοτιά, τότε η πρόσφυση είναι ανύπαρκτη, τόσο στα ατελείωτα μονοπάτια,
.

.
…όσο και μέσα στο δάσος. Αν πετύχουμε τέτοιες συνθήκες θα το απολαύσετε, ιδίως αν κάποιοι έχετε πάρει μαζί σας τα simex με τρέϊλερ.
.

.
Αν πετύχουμε παγωνιές (το πιθανότερο) το έδαφος γίνεται σκληρό και η πρόσφυση είναι πολύ καλή.
.

.
Σε τέτοιες συνθήκες τα simex θα είναι μεν καλύτερα από τα Μ/Τ, αλλά δεν θα κάνουν τόση διαφορά που να αξίζει η μεταφορά τους με το τρέϊλερ.
.

.
Θα το δείτε και μόνοι σας, το γεγονός ότι θα είμαστε κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας και από το συνεργείο θα κάνει την όποια δυσκολία συναντήσουμε να δείχνει μεγαλύτερη από ότι θα τη βλέπαμε σε ένα Ελληνικό βουνό, και την υπέρβαση της να έχει μεγαλύτερη αξία. Το ίδιο θα συμβαίνει και με την ικανοποίηση που θα νιώθουμε το βράδυ, ξέροντας ότι η μέρα πήγε καλά και δεν είχαμε ζημιές.

Είστε πλέον όλοι αρκετά έμπειροι, ώστε τόσο στην προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να ξέρετε τι πρέπει να γίνει. Το να γράψουμε λίστες του τύπου: “βάζουμε παραφλού στο ψυγείο για -30, βγάζουμε πράσινη κάρτα….κλπ… μέχρι λεπτομέρειες για σχοινιά στον εργάτη, γάντζους και άλλα, δεν έχει νόημα. Τα ξέρετε. Αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι κάθε ενέργεια μας, κάθε ικανότητα μας και κάθε λάθος μας επηρεάζει ολόκληρη την ομάδα. Όπως δηλαδή και στις δραστηριότητες εντός Ελλάδας, αλλά Χ10 λόγω απόστασης.

Καλή προετοιμασία, και γράψτε εδώ από την αρχή ποιος θα έρθει για να δούμε την διαμονή.

Mike Miskis


42 Comments to “Nomads “Transylvania – Jan2011””:
 1. Γιάννης says:

  Γιάννης + Μαριέττα + TJ μέσα!

 2. Iakovos says:

  Ιακωβος + Καρολινα + Cruiseraki μεσα, (δουλειάς επιτρεποντος, αλλιώς με βλεπω να παραιτούμαι). Ανυπομονώ να βάλω το πρώτο μου stickerακι “Transylvania 2010” στο Cruiseraki…!!!

 3. Κωστής says:

  Κωστής + Ναυσικά + πράσινος μουντζούρης μέσα…αλλά τι λέω ,..εμείς είμαστε ήδη εκεί και σας περιμένουμε,…Μάικ είμαστε κολλημένοι στο λασποτούνελ έρχεσαι?

 4. Mike Miskis says:

  Για μια πρώτη γενική εικόνα, ξεκινήστε από εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Transylvania …και πηγαίνοντας από link σε link θα βρείτε πολλή πληροφορία. Επίσης πολύ καλό είναι το βιβλίο του Lonely Planet για την περιοχή.

  Δείτε και αυτό: http://www.malancrav.org/

  Κωστή, θα προσπαθήσω να έρθω στο τούνελ της λάσπης… αν με βγάλουν τα STT!!!

  Λοιπόν, μέχρι τώρα έχουμε

  Ionut – Zina – LR
  Mike – Anna – Tati – JKU
  Γιάννης – Μαριέτα – TJ
  Jack – Καρολίνα – LC
  Κωστής – Ναυσικά – LR

  Από τις 11 κλίνες στο σπίτι έμεινε μία ελεύθερη (η Τάτη δε θέλει κρεβάτι). Αν στην ομάδα προστεθούν άλλοι θα πρέπει να ενημερώσετε αν θα φέρετε μαζί κρεβάτι εκστρατείας (στο σπίτι υπάρχει άπλετος χώρος) ή αν επιθυμείτε να κλείσουμε και κάποιο σπίτι στο χωριό για διανυκτέρευση.

 5. Dinos says:

  Ντινος + Ελένη + audi allroad quatro

  Mόνο αν έχει να μείνουμε και φιλοξενούμενοι στις διαδρομές μας σε κάποιο “τέρας”

 6. Mike Miskis says:

  Ντινάρα, αφήνετε το Audi στις Σέρρες και από ‘κει και μετά Patroleros de Migele.

  (δικό σας θέμα, εγώ ρίχνω ιδέα – μιλήστε με Μουρατίδη)

 7. Q says:

  Mike, η δική μας συμμετοχή στο ταξίδι, παρά το γεγονός ότι θέλουμε πάρα πολύ να έρθουμε, είναι εξαιρετικά αμφίβολη, τόσο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων όσο και λόγω οικονομικής κρίσης. Εάν σχεδιάζεται διανυκτέρευση στις Σέρρες, ή τη γύρω περιοχή, πολύ ευχαρίστως να βοηθήσουμε. Δώσε περισσότερα στοιχεία και μπάτζετ και μιλάμε…
  Εάν τελικά τα καταφέρουμε να έρθουμε (που το ελπίζουμε) δεν έχουμε πρόβλημα να μείνουμε σε κάποιο σπίτι στο χωριό.

 8. Mike Miskis says:

  Q, μπορείς από τώρα να κλείσεις στις Σέρρες για όσους επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή (βλέπε λίστα). Θα μιλήσουμε ξανά γι’αυτό προς το τέλος του μήνα, όταν θα έχει κλείσει οριστικά το σχήμα της ομάδας. Ελπίζω μέχρι τότε να ξέρετε κι’εσείς αν θα έρθετε.

  Θα τα πούμε στο Τrοphy?
  (άσε, σήμερα ζύγισα το τερατάκι και χαλάστηκα…)

 9. Q says:

  Γιατί, ….πάχυνε???

 10. Mike Miskis says:

  Πολύ!

 11. Mike Miskis says:

  Λοιπόν, τα σπίτια στο χωριό είναι εντάξει, αρκεί να ειδοποιήσουμε έγκαιρα.
  Επίσης πρέπει να γίνουν και οι κρατήσεις στο Βουκουρέστι, μέχρι το τέλος του μήνα.

 12. Musashi says:

  Είμαστε και μεις εδώ!! 2 άτομα! Με την πιθανότητα να είμαστε απο πριν στο Bucuresti!!

 13. Musashi says:

  O Mike είπε”Αν πετύχουμε παγωνιές (το πιθανότερο) το έδαφος γίνεται σκληρό και η πρόσφυση είναι πολύ καλή”
  Ναί Mike μου θυμάμαι εκείνη την παγωμένη ανηφόρα με την Αυστραλία αριστερά που γκαζώναμε και πηγαίναμε όλοι προς τα πίσω ολοταχώς, ειδικά αυτοί που φορούσαν simex!! χα χα!

 14. Dinos says:

  Mike με Μουρ δε γίνεται…
  Σε ποιον όμως θα γίνουμε βάρος στην Τρανσυλβανία?

  Ο Αντρέας θα έρθει?

 15. Ανδρέας says:

  Η συμμετοχή μας ( Κική-Ανδρέας-Σοφοκλής ) η μη θα οριστικοποιηθεί αρχές Δεκεμβρίου .
  Δεν το κρύβω βέβαια ότι με χαλαει και το γεγονός άλλοι εδώ άλλοι εκεί και χωρίς επίσης να γνωρίζω την κατάσταση των σπιτιών στο χωριό .
  Ντινακο πολύ ευχαρίστως σε περίπτωση που έρθω την μια θέση διπλά στον Σοφοκλή να την κοσμήσεις εσύ η η φίλη μου Ελένη αν και πιστεύω ότι πρόβλημα χώρου με 2 λεωφορεία ντιζελατα δεν υπάρχει .

 16. Mike Miskis says:

  Μουρ:
  Τη θυμάμαι νομίζω – αλλά κανείς μας δεν είχε Simex.
  Με τη φράση εννοούσα “αν έχει παγωνιά κάτι γίνεται, αν έχει ζέστη = πρόσφυση μηδέν”.
  εεε ρε φιλαράκι, τόσα χιλιόμετρα θα κάνουμε, να μη φύγουμε και σε καμιά ανηφορίτσα προς τα πίσω???

  Ντίνο:
  Eσείς ξέρετε καλύτερα. Πάντως αν δε πάρετε το Cherokee, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρούμε όσο χώρο θέλουμε!!

  Αντρέα:
  Τα σπίτια είναι σε απόσταση μισού λεπτού από το κεντρικό σπίτι. Θα χωρίζουμε μόνο για τον ύπνο.

 17. Παναγιώτης says:

  Βλέπω ετοιμάζετε εκστρατεία των Nomads στην Τρανσυλβανία! Αν τα καταφέρουν όλοι θα είσαστε 19 άτομα. Φαντάζομαι τι θα κάνει το Ελληνικό ταμπεραμέντο στο τραπέζι του φαγητού! Έχετε υπ`όψη σας ότι οι άνθρωποι εκεί είναι ήσυχοι και μαζεμένοι. Μη τους ξεμοντάρετε τελείως.
  Αντρέα όπως είπες καλό θα ήταν να είσαστε όλοι μαζί. Αλλά προφανώς δε γίνεται. Όσοι τελικά μείνουν σε σπίτια στο χωριό θα έχουν την επιπλέον εμπειρία της συμβίωσης με τις τοπικές οικογένειες. Δεν προσφέρονται ανέσεις ξενοδοχείου αλλά τα δωμάτια είναι ζεστά και οι άνθρωποι φιλικοί. Ακόμα θυμάμαι την αποχαυνωτική ζέστη της προβιάς στο κρεβάτι. Είπαμε η Τρανσυλβανία σε ταξιδεύει σε άλλους χρόνους αλλά αυτή είναι η γοητεία της.
  Θεωρώ την εμμονή σας να σύρετε τρέιλερ με λάστιχα μαζί σας μεγάλη υπερβολή. Δεν πάτε για αγώνα. Πάτε να γνωρίσετε ένα νέο τόπο. Εξάλλου αν γλιστράει και λίγο δε πειράζει αντιθέτως θα βοηθήσει την αδρεναλίνη. Χαλαρώστε και μη βάζετε έννοιες στο κεφάλι σας. Τα κλασσικά mud-terrain είναι μια χαρά. Ακολουθήστε και τις οδηγίες προετοιμασίας που σας έδωσε ο Μιχάλης στο post και όλα θα πάνε καλά.

 18. Musashi says:

  Πανούλη είσαι ο Σοφός της ομάδας!!

 19. Mike Miskis says:

  Όντως είναι!!

  Με τα Simex είναι υποκειμενικό θέμα. Επιπλέον φορτίο στο ταξίδι vs επιπλέον ικανότητες στο terrain, σίγουρα. Σκεφτείτε το και πείτε μου αν θα χρειαστείτε το τρέϊλερ ή όχι. Θέλει λάστιχα + ρουλεμάν και να μεταβιβαστεί σε όποιον το ρυμουλκήσει για να είμαστε ΟΚ στα σύνορα.

  Φεύγουμε για το Trophy και θα είμαστε πίσω Κυριακή. Φιλιά σε ολους!!!

 20. Q says:

  Για τις διανυκτερεύσεις στις Σέρρες υπάρχουν οι παρακάτω δυνατότητες.

  http://www.elpida-hotel.gr/

  http://www.elpidahotel.eu/elpidaresort.html

  Προσωπικά, προτείνω το δεύτερο. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από τον Βλάσση που έχει μείνει εκεί. Για τις τιμές θα μιλήσετε με τον Μάικ.

 21. Mike Miskis says:

  Γιώργο, θα σε ενημερώσω για τα σχετικά (επιλογή και αριθμός δωματίων) το συντομότερο.

 22. Mike Miskis says:

  Τα παιδιά δεν έχουν την “Ελληνική” συνήθεια της τελευταίας στιγμής και περιμένουν να κανονίσουν για πάρτη μας…

  Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 01/12ου πρέπει να δώσουμε στον Ionut την τελική σύνθεση της ομάδας, να γίνουν οι κρατήσεις στο Βουκουρέστι, στη Τρανσυλβανία, στις Σέρρες κλπ.

  Με βάση τα μηνύματα σας, γράφω εδώ τη σύνθεση (χωρίς τους αναποφάσιστους) και όποιος θέλει την συμπληρώνει μέχρι την Τετάρτη:

  Ionut & Zina – LR
  Mike & Άννα & Tάτη – JKU
  Πάκης & Μαριέτα – TJ
  Κωστής & Ναυσικά – LR
  Ιάκωβος & Καρολίνα – LC
  Ντίνος & Ελένη – (XJ?)
  Μουρ & Θέτις – Patrol

  Σύνολο 15 οπότε χωράμε σε δυό σπίτια (το μεγάλο και ένα ακόμη). Θα δώσω τη σύνθεση στον Ionut την Τετάρτη το βράδυ, και την ίδια μέρα θα γίνουν οι κρατήσεις Σέρρες.

 23. Ανδρέας says:

  Λοιπόν για να μην αφήνω πίσω την οργάνωση υπολογίστε χωρίς εμένα και αν κάτι αλλάξει προς το ναι και μπορεί να τροποποιηθεί το πρόγραμμα βλέπουμε .

 24. Musashi says:

  Και γω περιμένω το συνολικό κόστος του αυτοκινήτου για να απαντήσω σίγουρα αλλά μάλλον θα είναι απαγορευτικό!

 25. Mike Miskis says:

  Παλιοελληνάρες Μουρ και Ανδρέα, αν δεν έρθετε θα στεναχωρηθώ πολύ.

 26. Mike Miskis says:

  Λοιπόν:

  Mike & Άννα & Tάτη – JKU
  Πάκης & Μαριέτα – TJ
  Κωστής & Ναυσικά – LR
  Ιάκωβος & Καρολίνα – LC
  Ντίνος & Ελένη – LR (καλά διαβάσατε, LR, δεν είναι λάθος!!)

  …έχουμε κάνει τις κρατήσεις. Στο Βουκουρέστι θα μείνουμε σε καινούργιο μέρος, λόγω ασφαλέστερου (υπόγειου) χώρου στάθμευσης.

  Δύο θέματα που πρέπει να συζητήσουμε, τα κανονίζουμε τηλεφωνικά ή στην προσεχή δραστηριότητα.

 27. Γιάννης says:

  Ντινάρα, δεν πιστεύω να αλλαξοπίστησες;;;

 28. Dinos says:

  Τρανσυλβάνια Νο 2 by Dinos:

 29. Γιάννης says:

  Χα χα!!! Δεν παίζεσαι ρε Ντίνο! Ευτυχώς το “Mitsubishi” της παρέας δεν θα έρθει, οπότε δεν θα έχουμε τέτοια θέματα… Ελπίζω βέβαια να μην car-πάθουμε τίποτε εκεί πάνω, γιατί την κάτσαμε!

 30. Mike Miskis says:

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!! Πνίγηκα στα γέλια ρε άτιμε…

 31. Γιάννης says:

  Ντίνο, ξέρεις ποιο είναι το επόμενο project σου… Tρία γράμματα μόνο… BMW!

 32. Mike Miskis says:

  Αυτό του είπα κι’εγώ!!

  Λοιπόν παλιόπαιδα, την ερχόμενη Τετάρτη 22/12ου στις 9 το βράδυ βρισκόμαστε στο γνωστό ταβερνείο του Βάθη. Η πρόσκληση είναι για όλους όσους μπορούν, εννοείται!!
  Έχουμε να πούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της Τρανσυλβανίας, να πιούμε κάτι ελαφρύ και να ευχηθούμε για τις Γιορτές.

 33. Q says:

  Το ξενοδοχείο στις Σέρρες είναι αυτό:

  http://www.elpida-hotel.gr/

  Η κράτηση είναι στο όνομα ‘Μισκής Μιχάλης’

  Φυσικά για οποιαδήποτε απορία με παίρνετε τηλέφωνο…

 34. Γιάννης says:

  Άσχετο, αλλά αφιερωμένο στον Q!

  http://www.youtube.com/watch?v=rSMQM4ASGRg&feature=player_embedded

 35. Παναγιώτης says:

  Sunday driver? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

 36. Mike Miskis says:

  Απ’ότι φαίνεται η άνοδος μας θα γίνει με καλό καιρό. Από +1 μέχρι -11 και χωρίς έντονα φαινόμενα (αέρα – χιόνι).
  Ραντεβού στις Σέεερρεεες!!!!!!!!!!!!!

 37. Iakovos says:

  ‘Στα Σέεεεραας λοιπόν…!!!!!!!!!!!!!

 38. Παναγιώτης says:

  Η μεγάλη μέρα έφτασε! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

 39. Παναγιώτης says:

  Έμαθα ότι επιστρέψατε όλοι καλά! Καλώς ήρθατε! Περιμένω με ανυπομονησία τις διηγήσεις σας!

 40. vlassis says:

  Καλωσηρθατε και Χρονια Πολλα σε ολους-ες.
  Περιμενουμε φωτο και σχολια.

 41. Musashi says:

  Καλωσήρθατε, Καλή Χρονιά!! Περιμένουμε με αγωνία το post!!!!

 42. Mike Miskis says:

  Γυρίσαμε???

  Το post με τις φωτό και σχόλια από όλους μας σε 5-6 μέρες.

You must be logged in to post a comment.